Uutislistaukseen

Akaan seurakunta järjestää 540-vuotisjuhlan Toijalan torilla sunnuntaina 9.7.

Juliste, jossa kerrottu juhlan ohjelma. Taustakuvana Akaan kirkko ja tori.

Akaan seurakunta irtaantui vuonna 1483 usean eri seurakunnan muodostamasta Sääksmäen emäseurakunnasta omaksi itsenäiseksi kirkkopitäjäkseen, joten seurakunnalla on tänä vuonna tullut täyteen kunnioitettavat 540 vuotta! Tätä haluamme juhlistaa järjestämällä kaikille avoimen juhlapäivän sunnuntaina 9.7. Toijalan torilla ja sen ympäristössä.

Tule viettämään kesäistä juhlapäivää kanssamme!

Juhlapäivä jakaantuu kahteen osaan: päivä- ja iltatilaisuuteen.

Aamupäivällä klo 10 pidetään kansanlaulukirkko ulkosalla vanhalla kivisakastilla, joka sijaitsee aivan Toijalan keskustassa torin läheisyydessä. Kivisakasti on rakennettu todennäköisesti jo 1500-luvun alkupuolella, ja se on seutukunnan vanhimpia rakennuksia. Tilaisuudessa yleisöllä on mahdollisuus istua, sillä paikalle tuodaan penkkejä.

Kansanlaulukirkosta siirrymme torille, missä juhlat jatkuvat ilmaisella keittolounaalla ja kirkkokahveilla noin klo 11 alkaen. Tero Kuparinen kitaroineen soittaa taustamusiikkia. Yleisöllä on mahdollisuus päivän aikana tutustua myös Akaan kirkossa olevaan kirkkomuseoon kirkko-oppaan johdolla.

Klo 12:30 juhlat jatkuvat torin esiintymislavalla lääninrovasti Jari Kemppaisen puheella ja huomionosoitusten jakamisella. Musiikkiesityksistä vastaavat tämän jälkeen Mia Joki ja Jouko Ketonen

Myös lapsille on ohjelmaa, sillä torille tuodaan seurakunnan kaunis leikkimökkikirkko. Lapsille on tarjolla kirkossa ja sen ympäristössä mukavaa ohjattua ja vapaamuotoista puuhaa.

Klo 13-15 ennen iltatilaisuutta vietetään ns. hiljaista hetkeä, jonka aikana yleisöllä on mahdollisuus kiertää tutustumassa Toijalan pyhiin paikkoihin: kivisakastiin vanhalla hautausmaalla, Akaan kirkkoon, vanhaan siunauskappeliin Toijalan hautausmaalla sekä Riihiniemen hauta-alueeseen. Juhlassa on jaossa karttoja, joiden avulla pyhät paikat löytyvät helposti.

Illalla lauletaan yhdessä Mikko Alatalon johdolla

Iltaa vietetään torilla yhteislaulujen merkeissä, sillä yleisöä saapuu laulattamaan suosittu koko kansan laulattaja Mikko Alatalo kitaroineen! Ohjelmassa on sekä kesäisiä yhteislauluja että gospelmusiikkia. Yhteislaulut alkavat klo 17, mutta jo sitä ennen tunnelmaa lämmittää seurakunnan nuorten bändi klo 16:30 alkaen
Leikkimökkikirkko on avoinna myös illalla lasten leikkejä varten. Lisäksi paikalla on makkaranmyyntiä, jonka tuotto käytetään seurakunnan nuorten vaikuttajaryhmän toiminnan hyväksi.

Lämpimästi tervetuloa viettämään kesäistä päivää kanssamme - ota mukaan läheisesikin!

* * * * *

HUOM! Sekä päivä- että iltatilaisuuksiin järjestetään ilmainen meno-paluukuljetus bussilla Kylmäkoskelta ja Viialasta.

24.5.2023 11.50