Rippikoulu on noin puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Rippikouluun osallistuminen on vapaaehtoista.

Rippikoulun tavoitteena on, että

  • nuori saa eväitä elämäänsä, kun rippikoulussa pohditaan elämään ja uskoon liittyviä asioita yhdessä muiden nuorten ja seurakunnan aikuisten kanssa
  • nuori vahvistuu siinä uskossa, johon hänet on kasteessa otettu
  • kasvaa rakkaudessa lähimmäiseen
  • oppii elämään rukouksessa ja seurakuntayhteydessä.

Rippikoulut vuonna 2024

Kaikille Akaan seurakunnan vuonna 2009 syntyneille jäsenille lähetettiin rippikouluesite postitse syyskuun loppupuolella.

Ilmoittautuminen rippikouluihin on ollut auki 2.-22.10.2023. Nuorisotyönohjaajat kävivät myös lokakuun alussa kouluilla esittelemässä rippikouluvaihtoehtoja.

Ilmoittautuminen rippikouluun tapahtui sähköisen linkin kautta. Jos unohdit ilmoittautua 22.10. mennessä, ota yhteyttä Veera Mannilaan.

Ilmoittautumisjärjestys ei ratkaise leiripaikkaasi. Jokainen nuori pyritään sijoittamaan johonkin toivomaansa ryhmään. Jos ensimmäisen toiveen mukaiseen ryhmään on hakemuksia enemmän kuin ryhmään voidaan ottaa, leiripaikat arvotaan. Tästä syystä on tärkeää, että kaikki vaihtoehdot ovat sellaisia, jotka käyvät todellisesti sinulle. Aina ykkösleiritoive ei toteudu. Ryhmäjaon jälkeen ryhmää voidaan vaihtaa vain painavista syistä. Yhdessä opetusryhmässä on yleensä korkeintaan 25 nuorta. Ryhmä voi olla erityissyistä myös pienempi.

Kaverin kanssa on mahdollista päästä samalle leirille. Kun ilmoittaudutte kaverin kanssa, ensimmäisenä ilmoittautuva saa lomakkeelta kaverikoodin (numerosarja). HUOM! Poimi itsellesi jo lomakkeelta talteen kaverikoodi, se ei näy enää ilmoittautumisvahvistuksessa. Tämä koodi pitää kertoa myöhemmin ilmoittautuvalle kaverille, joka laittaa omalle ilmoittautumislomakkeelleen tämän saman koodin. Toisena ilmoittautunut ei saa uutta kaverikoodia jaettavaksi. Kaverikoodin käyttäminen lukitsee teille samat riparivaihtoehdot ja ilmoittaa työntekijöille, että haluatte samalle riparille. Sopikaa kaverin kanssa ryhmät, joihin haette ja päättäkää kumpi ilmoittautuu ensin. 

Tiedon rippikouluryhmästä saat sähköpostiisi 31.10.2023.

Ensimmäiset rippikouluryhmien tapaamiset ovat jo tämän vuoden lopulla.

Mikäli haluat kysyä rippikouluista jotain, voit ottaa yhteyttä:

  • rippikoulutyön koordinaattoriin Veera Mannilaan, [email protected] tai puh. 050 349 4326 tai
  • kasvatuksen työalavastaavaan Hanna Jussilaan, [email protected] tai puh. 040 725 7415
Konfirmaatiokulkue

Ripariesitteen kansikuva

​​​​​KLIKKAA ESITTEESEEN TÄSTÄ: Ripariesite 2024