Akaan seurakunnan ja kaupungin välinen yhteistyö varhaiskasvatuksessa

Yleistä

Akaan seurakunnan kasvatuksen työala teetti keväällä 2023 kyselyn Akaan kaupungin varhaiskasvatuksen ja koulujen henkilöstölle yhteistyöstä ja sen kehittämisestä. Sieltä nousseiden toiveiden pohjalta on lähdetty rakentamaan jo tälle syksylle uudenlaista yhteistyötarjotinta. 

Syksyn 2023 aikana seurakunta tarjoaa päiväkodeille kahta eri katsomuskasvatuksen toimintapakettia. Katsomuskasvatus on luonteeltaan yleissivistävää ja tarkoitettu kaikille ryhmässä oleville lapsille. Tuokiot sijoittuvat ensimmäiseen kumppanuuden koreista, eli yleissivistävään opetukseen. Yhden tuokion kesto noin 30–40 minuuttia, pienillä lyhyempi. 

Jokainen päiväkoti ja -ryhmä voi valita toiveidensa mukaisesti näistä paketeista syksyn aikana 1–2 kappaletta. 

Pakettien vaihtoehdot:

Rauhan talo

  • Mistä rauha rakentuu (esim. ystävyys, hyvä olo, turvallisuus), millainen on ryhmän yhteinen rauhan talo?
  • Lapsia osallistava (yhteistä keskustelua, loruja, rakentaminen) lattiakuvatyöskentely rauhan talosta, jossa meidän kaikkien on hyvä olla. Tuokio suositellaan pidettäväksi sisällä. Mahdollisuus myös lyhyempään, taaperoille sopivaan tuokioon. 

Eläinvaellus

  • Miltä kuulostaa tuulen laulu? Oletko kuullut sanontaa ”hidas kuin etana”?
  • Eläinvaellus on lasten oma toiminnallinen pyhiinvaellus. Vaelluksen aikana pääsemme eri eläinten kautta tutustumaan itseemme ja ympäristöömme keskustelujen, lorujen, leikkien ja pohdiskelujen avulla. Tuokio suositellaan pidettäväksi ulkona, mutta mahdollisuus soveltaa myös sisätiloihin. Sisältö suunnattu päiväkotien isompien ryhmille enimmäkseen.


Varaaminen

tapahtuu sähköisesti tästä linkistä tai päiväkoteihin sähköpostitse lähetetyn linkin kautta. Aika tulee varata vähintään kaksi viikkoa etukäteen. Saatte vahvistusviestin, kun varaamanne aika on vahvistettu.