Sotaa paenneiden avuntarve on valtava

29.3.20222

Sota on pakottanut jo lähes kymmenen miljoonaa ihmistä lähtemään kodeistaan Ukrainassa. Tällä hetkellä tuemme sotaa paenneita ihmisiä jakamalla ruokaa, vettä, hygieniatarvikkeita ja elintärkeitä lääkintävälineitä. Lapsille tullaan myös järjestämään mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiä mahdollisimman pian.

Pakomatkalla määränpää on tuntematon

Kymmenkuinen Ivor ja hänen perheensä olivat sairaalassa kotikaupungissaan Harkovassa, kun pommitukset alkoivat. Pakomatka kesti 24 tuntia. Matkalla äiti, isä ja lapset nukkuivat rautatieasemilla ja junan lattialla. Ruokaa ei ollut. Nyt vauva on isänsä Vitalyn sylissä Lvivissä, ja itkee paljon. Ivor tarvitsee sydänleikkauksen. Eugene-äiti kertoo olevansa iloinen kaikesta perheen saamasta avusta. He ovat saaneet kaikki tarvittavat lääkkeet Ivorille, vaatteita, ruokaa ja hygieniatarvikkeita. Perhe aikoo jatkaa matkaansa joko Puolaan, Unkariin tai Saksaan. Eugene kertoo, että he katsovat missä junassa on eniten tilaa ja päättävät sen mukaan määränpäänsä. Ensimmäinen asia, jonka he haluavat perillä tehdä, on saada Ivor-vauva sairaalaan leikkaukseen.

Näin voit osallistua hätäapukeräykseen:

Verkkolahjoitus:
Siirry tekemään lahjoitus verkkosivuillaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tekstiviestilahjoitus:
Lähetä tekstiviesti APU20 (20€) tai APU50 (50€) numeroon 16499

Mobilepay-lahjoitus:
Lahjoita MobilePaylla numeroon 36263

Perinteinen tilisiirto:
Nordea FI33 1572 3000 5005 04, viitenumero 2943

Olemme saaneet paljon kyselyitä ihmisiltä, jotka haluavat auttaa ukrainalaisia tavaralähetyksin. Kirkon Ulkomaanapu ei kerää tarvikkeita Suomesta ja lähetä niitä Ukrainaan. Avustustarvikkeiden, kuten ruokatavaroiden, lämmikkeiden ja lääkkeiden hankinnat tehdään Ukrainan naapurimaissa. Paikallisilla toimijoilla, kuten kumppanijärjestöllämme Hungarian Interchurch Aidilla on omat varastot lähempänä kriisialuetta. Näin säästämme kuljetuskustannuksissa, minimoimme ympäristövaikutukset ja tuemme paikallisia elinkeinoja.

Lue ukrainalaisen opettajan Erikan tarinaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Kirkon ulkomaanapu

Kirkon Ulkomaanapu toimii kirkon valtuuttamana kansainvälisen diakonian toteuttajana ja tekee kehitysyhteistyötä, humanitaarista avustustyötä ja vaikuttamistyötä. Kristillisen lähimmäisenrakkauden ja oikeudenmukaisuuden periaatteet ohjaavat Kirkon Ulkomaanapua toimimaan kaikkein köyhimpien parissa, edistämään rauhaa ja vahvistamaan ihmisoikeuksia. Valikoimaton lähimmäisenrakkaus, periksiantamaton toivo, rohkeus sekä kunnioitus ovat arvoja joita Kirkon Ulkomaanapu työllään vahvistaa

Yhdessä kotiseurakuntamme kanssa Kirkon Ulkomaanapu ulottaa kirkkomme diakonian kaukaisen lähimmäisemme hyväksi. Kirkon Ulkomaanavun periaatteena on tehdä työtä siellä, missä avuntarve on suurin ja missä muut eivät auta. Kirkon Ulkomaanapu on sitoutunut työskentelemään läheisessä yhteistyössä ekumeenisten ja uskopohjaisten kumppanien kanssa ja edistämään uskontojen välisiä yhteistyömuotoja avustus- ja vaikuttamistyössä.

Teksti tule kirkon ulkomaanavun katastrofityöt sekä lahjoitustilit. Lähetä tekstiviesti AUTA10 numeroon 16499