Lähetysseuran Sylvia Raulo Ukrainaan, Slovakiaan ja Puolaan koordinoimaan avustustyötä

Suomen Lähetysseuran asiantuntija Sylvia Raulo on lähtenyt tukemaan avustustyötä ukrainalaispakolaisten parissa Puolassa, Slovakiassa ja Ukrainassa. Avustustyötä tekevät paikalliset kirkot paikan päällä ja työtä koordinoi Luterilainen maailmanliitto.

"Ukrainan sota ja ihmisten kärsimys koskettavat meitä kaikkia. On ollut todella vaikuttavaa nähdä, miten paikalliset ihmiset kirkoissa opiskelijoista sinfoniaorkesterin jäseniin auttavat pakolaisia, jotka ovat tulleet muun muassa Mariupolista ja Harkovasta. Avustustyö pyörii pitkälti vapaaehtoispohjalta, mutta ihmiset työskentelevät hyvin yhtenäisesti ja sitoutuneesti, vaikka tietävät, että tämä saattaa kestää pitkään”, Raulo kertoo.

Luterilaiset kirkot Ukrainassa, Puolassa ja Slovakiassa ovat mukana vastaanottamassa ja tukemassa sotaa ja pommituksia pakenevia. Nämä kirkot ovat pieniä vähemmistökirkkoja, mutta ne kaikki auttavat omien voimiensa mukaan.”

Sylvia Raulolla on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus kehitysyhteistyöstä, humanitaarisesta työstä kriisialueilla, muun muassa Haitissa maanjäristyksen jälkeen. Lisäksi Raulolla on kokemusta kirkkojenvälisestä yhteistyöstä erityisesti Itä-Euroopassa. Lähetysseurassa Raulo työskentelee kansainvälisen työn kehittämisen erityisasiantuntijana, mutta Ukrainan tilanteen takia hän lähti maanantaina 25.4. Puolaan, josta käsin toimii LML:n avustustyön koordinointitukena näillä näkymin juhannukseen asti.

”Olen iloinen, että Lähetysseura voi omalla panoksellaan olla mukana tukemassa tätä paikallisten ihmisten ja yhteisöjen tekemää valtavan arvokasta työtä. Enpä olisi aikoinaan vaihto-opiskelijana Puolassa osannut ajatella, että jonain päivänä palaan maahan auttamaan naapurimaassa käytävän sodan uhreja."

Suomen Lähetysseura 3.5.22


Viialan Lähetystupa (Keskuskatu 39) on auki torstaisin ja lauantaisin klo 10 – 13.

Tarkemmat tiedot lähetystyön tapahtumista Akaan Seudun kirkollisissa ja www.akaanseurakunta.fi.

silmälasipäinen nainen mainostaulun edessä ukrainan lvivissä
Suomen Lähetysseuran asiantuntija Sylvia Raulo on tukemassa avustustyötä ukrainalaispakolaisten parissa.