Vielä on aikaa kerätä lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemiseen Yhteisvastuukeräyksen kautta!

Yhteisvastuukeräys 2022 jatkuu aina 31.12.2022 saakka, ja lapset ja nuoret tarvitsevat kaiken avun. Lasten ja nuorten keskuksen Saapas, Moottoripaja ja Perheystävä -toimintamallien kautta tavoitetaan lapsia ja nuoria ympäri Suomen. Yhteisvastuukeräyksen tämän vuoden tulos kaipaa vielä nostetta: Millaisen pienen keräystempauksen Te voisitte seurakunnassanne järjestää? Mitä ideoita seurakuntalaisilta voisi nousta keräyksen boostaamiseen?

LAHJOITA MULLE HUOMINEN

Pandemia on koetellut lapsia ja nuoria Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

Poikkeuksellisissa oloissa monen nuoren kokema hätä, ahdistus ja yksinäisyys jäivät maskin taakse piiloon. Ongelmat näkyvät nyt masennuksena, uupumuksena ja toivottomuutena.

Pandemia pysäytti koulunkäynnin lähes kokonaan kehittyvissä maissa, joissa koulutus on kriittisen tärkeää myös lapsiavioliiton tai liian varhaisen työnteon välttämiseksi. Kriisialueilla kamppaillaan lisäksi riittävän juomaveden ja ravinnon saamiseksi.

Ei jätetä nuoria yksin

Ongelmat ovat erilaisia Suomessa ja maailmalla, mutta hätä on yhteinen. Nuoret tarvitsevat aikuisten turvaa, apua ja välittämistä sekä luottamusta tulevaisuuteen. Lahjoittamalla Yhteisvastuukeräykseen olet rakentamassa tulevaisuutta ja toivoa yksinäisille, kiusatuille ja eri tavoin oirehtiville lapsille ja nuorille.

Yli 70 vuotta hädänalaisia auttaneen Yhteisvastuukeräyksen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja keräyksen esimiespiispana Mari Leppänen.

Lahjoita lisää turvallisia aikuisia nuorten arkeen

Lahjoituksesi avulla lisätään lasten ja nuorten elämään turvallisia aikuisia sekä mielen hyvinvointia edistävää tekemistä ja turvaverkkoa Suomessa. Kehittyvien maiden humanitaarisissa katastrofeissa ja kriisialueilla käynnistetään ja toteutetaan hätäapua Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston työn kautta. 

Lahjoituksestasi jää 20 prosenttia oman seurakunnan ahdingossa olevien nuorten tukemiseksi tehtävään työhön sekä diakonia-avustuksiin.

Voit lahjoittaa Akaan seurakunnan kautta eri tavoin. Keräysaika on koko vuosi 2022.

Lapset ja nuoret Suomessa ja maailmalla tarvitsevat apuasi.

Lahjoituskanavat 2022

MobilePay numeroon 23459, joka menee suoraan Akaan seurakunnan Yhteisvastuukeräykseen

Keräystilit

  • Aktia FI82 4055 0010 4148 41
  • Nordea FI16 2089 1800 0067 75
  • OP FI14 5000 0120 2362 28

viitenumero: Akaa 302025

Keräyslupa RA/2020/639/Kirkkopalvelut. #lahjoitamullehuominen #yhteisvastuu2022

Yhteisvastuun kotisivut.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Pääset lahjoittamaan haluamasi summan myös suoraan yllä olevan kuvalinkin "Lahjoita oman seurakuntamme yhteisvastuukeräykseen" kautta.

Keräyslupa RA/2020/639/Kirkkopalvelut. #lahjoitamullehuominen #yhteisvastuu2022

yhteisvastuun valkoinen sydän ja teksti lahjoita seurakuntamme yhteisvastuukeräykseen

Yhteisvastuukeräys kutsuu olemaan arkienkeli

Yhteisvastuukeräys on lähimmäisenrakkauden kansanliike. Se on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Vuosittain 60 % tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofiapuun. 20 % käytetään vuosittain valittavaan kotimaan kohteeseen Suomessa ja loput 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön. Kotiseurakunta päättää paikallisella tasolla, kuinka sen osuus kohdennetaan omalla paikkakunnalla.

Joka kevät Yhteisvastuun noin 40 000 vapaaehtoista arkienkeliä on lähtenyt liikenteeseen keräyslistojen ja -lippaiden kanssa. Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen evankelis-luterilaiset seurakunnat.