On aika kiittää ja iloita Yhteisvastuukeräyksen 2019 tuloksista!

Tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksen aktiivisin keräysaika on päättynyt. Lämmin kiitos kaikille teille, jotka olette eri tavoin osallistuneet yhteisiin talkoisiin.

Huolimatta kevään 2019 niukoista työntekijäresursseista saimme kartutettua YV-keräystuottoa yhteensä 4418,98 euroa.

Lipaskeräyksen osuus summasta on 2145 euroa ja listakeräyksen 714 euroa. Kolehdeista karttui 327 euroa ja myyjäisistä ja tapahtumista keräyssumma oli 1082 euroa. Loput ovat muuta tuottoa.

Yhteisvastuun 2020 aihe  on "Vanhemmuuden tukeminen". Toivomme ensi vuodelta huomattavasti isompaa keräystulosta ja siksi etsimmekin jo nyt keräyskaudelle 2020 sekä lista- että lipaskerääjiä.

Ilmianna itsesi ja ilmoittaudu kerääjäksi 040 7257418/Heidi Heikkinen, diakoniatyöntekijä, vt

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

YHTEISVASTUU 2019 TUKEE LASTEN JA NUORTEN KOULUTUSTA

Köyhien lasten määrä Suomessa on kasvussa. Tuoreimpien, vuoden 2016 tulonjakotilastojen mukaan 10,2 prosenttia lapsista kuului pienituloiseen kotitalouteen. Tämä tarkoittaa 110 000 lasta. Samalla vähävaraisten lapsiperheiden asema on heikentynyt esimerkiksi sosiaalietuuksien leikkausten ja jäädytysten vuoksi.

Monien nuorten kohdalla unelmien ammatti on vaarassa jäädä haaveeksi, jos perheellä ei ole varaa maksaa opinnoista aiheutuvia kustannuksia, kuten tietokonetta, oppikirjoja tai ammatillisissa opinnoissa tarvittavia välineitä.

Maailman pahimmilla katastrofialueilla monet lapset ja nuoret ovat menettäneet lähes kaiken tutun ja turvallisen, kun he ovat joutuneet pakenemaan luonnonkatastrofeja ja konflikteja. Tulevaisuus näyttää toivottomalta ja oma merkitys maailmassa on usvan peitossa, kun koulunkäynti keskeytyy.

Koulutus on tärkeää yhteiskunnalliselle kehitykselle ja eriarvoisuuden vähentämiselle. Etenkin hauraissa maissa ja katastrofitilanteissa koulutus luo uskoa tulevaisuuteen ja tuo vakautta arkeen.

Suomessa vuoden 2019 yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa.

Maailman katastrofialueilla keräyksen tuotolla tuetaan laadukasta koulutusta lapsille ja nuorille. Turvalliset koulurakennukset ja koulutetut opettajat auttavat lapsia toipumaan traumaattisista kokemuksista, sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen ja oppimaan tulevaisuuden kannalta elintärkeitä taitoja.

Avun vievät perille Kirkon Ulkomaanapu (60 % keräystuotosta), Kirkon diakoniarahasto ja paikallisseurakuntien diakoniatyö (molemmat 20 % keräystuotosta).

Yhteisvastuun kotisivut.

 

 

Yhteisvastuun logo lapasessa
Kuva: Sanna Krook