Koronan vaikutus seurakunnan toimintaan kesäkuussa

2.5.2022 09.25

Seurakunnan tilaisuuksiin osallistut vain terveenä.

Seurakunnan tilaisuuksissa maskin käyttö perustuu jokaisen, myös jokaisen työntekijän, omaan harkintaan. Edelleen turvavälien ja hyvän käsihygienian avulla on mahdollista ehkäistä koronan leviämistä.

THL:n suositusten mukaan jokainen voi oman harkintansa mukaan käyttää kasvomaskia suojatakseen toisia ja itseään esimerkiksi ruuhkaisissa liikennevälineissä ja julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähekkäin.

Maskin käyttöä kannattaa harkita erityisesti, jos on rokottamaton aikuinen, henkilöllä on riski saada vaikea koronatauti rokotuksista riippumatta ja tietää altistuneensa koronavirukselle (esim. perheessä on todettu korona).

 

Uutislistaukseen

nuoria seisomassa ja istumassa pöydän ääressä vanhan kellotapulin juurella Skeittitapuli on Kaarikoirat ry:n ja Tampereen Vanhan kirkon yhteinen hanke, joka toimii Vanhan kirkon kellotapulissa.

Tampereen Vanhan kirkon Walk in -terapia ja Skeittitapuli ovat vuoden Erkkateko 2022

18.5.2022 13.03

Kirkon erityisnuorisotyön teko -palkinto 2022 on myönnetty Tampereen Vanhan kirkon Walk in -terapialle ja Skeittitapulille. Palkinnon myönsi Kirkon erityisnuorisotyöntekijät.

Walk in -terapia on nuorille suunnattua matalan kynnyksen lyhytterapiaa, johon voi tulla ilman ajanvarausta ja anonyymisti. Skeittitapuli puolestaan on Kaarikoirat ry:n ja Tampereen Vanhan kirkon yhteinen hanke, joka toimii Vanhan kirkon kellotapulissa. Skeittitapulissa voi huoltaa skeittinsä ja hengähtää hyvässä seurassa. Skeittitapulin on mahdollistanut Tampereen kaupungin nuorisotakuuavustus.

Tampereen seurakuntayhtymän ulkopuolisuuden ehkäisyn konkreettiset, uutta avaavat ja yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa toteutetut työmuodot ovat valtakunnallisesti edistyksellisiä. Vanhan kirkon tapa tehdä avoimesti yhteistä työtä niin, ettei kukaan jäisi yksin, ansaitsee palkintoperustelujen mukaan huomion ja kiitoksen.

Piispa Matti Repo jakaa Vuoden Erkkateko -palkinnon Tampereella Seurakuntien talossa Näsin Salin aulassa 25.5. klo 17.30.

Kirkon viestintä