Diakoniatyöntekijät auttavat arjen haasteissa

Painavatko mieltäsi rahahuolet, ihmissuhteet, yksinäisyys, riippuvuudet, työttömyys, työelämä, asunnottomuus tai muut elämään ja elämiseen liittyvät haasteet? Varaa aika ja tule juttelemaan sinulle sopivaan ajankohtaan.

 

Talousapu ja neuvonta rahahuolissa

Seurakunnan diakoniatyö voi avustaa akuutissa hätätilanteessa. Talousongelmissa on hyvä ensin ottaa yhteyttä Kelaan (perustoimeentulotuki) ja sosiaalitoimistoon (harkinnanvarainen toimeentulotuki). Diakoniatyö voi auttaa akuutin rahatilanteen yli. Neuvonta ym. tuki voi kestää pitkäänkin. Diakonia auttaa, vaikka et olisi kirkon jäsen. Diakoniatyöntekijöillä on vaitiolovelvollisuus, joten keskustelut ovat luottamuksellisia. 

Diakoniavastaanotolle tullaan aina ajanvarauksella. Diakoniatyöntekijät saa kiinni puhelimitse pääsääntöisesti arkipäivisin klo 9-10. Voit ottaa yhteyttä diakoniin myös sähköpostilla.

Ruoka-apu: Diakoniatoimistosta jaetaan EU-ruokaa ja ilmaisruokaa saatavuuden mukaan.

Työttömyys ja työelämä

Pitkäaikaisten työvoimapoliittisten päätöksien viipyessä sekä karenssitilanteissa diakoniatoimistosta saa harkinnanvaraisesti apua laskuihin. Diakonia on järjestänyt yhdessä TE-keskuksen paikallisten työntekijöiden kanssa työkokeiluja ja harjoittelujaksoja.

Akaan kaupunki järjestää työttömien ruokailuja päivittäin päivätoimintayksiköissä Toijalassa ja Viialassa sekä Työttömien yhdistyksen tiloissa Hämeentiellä kerran viikossa.

Asuminen ja asunnottomuus

Asumis- ja asunnottomuusongelmissa on ensisijaisesti itse käännyttävä asuntoja välittävien yritysten ja yksityisten henkilöiden puoleen, mutta joissakin vaikeissa asunnottomuustilanteissa diakonia on auttanut etsimään uutta asuntoa ja antanut lahjoitustavaraa uuden asunnon varustamiseen.

 

Diakoni Eeria Suontausta p. 040 709 1691, eeria.suontausta@evl.fi  (Toijala, Kylmäkoski)

Diakoni Satu-Tuulia Halkosaari p. 040 725 7418, satu-tuulia.halkosaari@evl.fi  (Toijala)

Diakoni Marjo Perkiö p. 040 839 5975 tai marjo.perkio@evl.fi  (Viiala)