Uutislistaukseen

RUKOUSVIIKKO 2022: NÄIMME HÄNEN TÄHTENSÄ NOUSEVAN JA TULIMME KUNNIOITTAMAAN HÄNTÄ

Kahdeksan päivää rukousta ykseyden puolesta vuosittain aina samaan aikaan, 18.-25. tammikuuta.

itämaan tietäjät menossa kumartamaan Jeesusta kamelin selässä

Kahdeksan päivää rukousta ykseyden puolesta vuosittain aina samaan aikaan, 18.-25. tammikuuta. Kristittyjen ykseyden ekumeeninen rukousviikko on kansainvälinen rukousliike, joka on laajasti tunnettu meillä ja muualla. Sen perinteet ovat pitkät, sillä sitä on vietetty jo yli sata vuotta.

Kristittyjen ykseyden ekumeeninen rukousviikkoLinkki avautuu uudessa välilehdessä on kansainvälinen rukousliike, joka on laajasti tunnettu meillä ja muualla. Sen perinteet ovat pitkät, sillä sitä on vietetty jo yli sata vuotta.

Vuoden 2022 rukousviikon aineiston on valmistellut Lähi-idän kirkkojen neuvosto ja vuoden teema kuuluu suomeksi Näimme hänen tähtensä nousevan ja tulimme kunnioittamaan häntä. (Matteus 2:2).

Lähi-idän kristityt ovat valinneet tämän vuoden rukousviikon teemaksi idästä nousseen tähden monista syistä. Vaikka monet lännen kristityt juhlivat joulua, juhlivat monet idän kristityt edelleen suurempana juhlana joulua vanhempaa loppiaista, jolloin Jumalan pelastus paljastettiin kansakunnille Betlehemissä ja Jordanilla.

Keskittyminen teofaniaan (Jumalan ilmestymiseen, loppiaiseen) on omalla tavallaan aarre, jonka Lähi-idän kristityt voivat tarjoa veljilleen ja sisarilleen eri puolilla maailmaa. Rukousviikko on hyvä mahdollisuus antaa tilaa oman alueelle Lähi-idästä tulleiden ihmisten tarinoille ja rukoilla erityisesti Lähi-idän puolesta.

Tasavalla presidentti Sauli Niinistö on antanut viime vuoden lokakuussa rukousviikon 2022 rukouspäiväjulistuksenLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

2022-01-13 11:36:00.0