Koronan vaikutus seurakunnan toimintaan kesäkuussa

2.5.2022 09.25

Seurakunnan tilaisuuksiin osallistut vain terveenä.

Seurakunnan tilaisuuksissa maskin käyttö perustuu jokaisen, myös jokaisen työntekijän, omaan harkintaan. Edelleen turvavälien ja hyvän käsihygienian avulla on mahdollista ehkäistä koronan leviämistä.

THL:n suositusten mukaan jokainen voi oman harkintansa mukaan käyttää kasvomaskia suojatakseen toisia ja itseään esimerkiksi ruuhkaisissa liikennevälineissä ja julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähekkäin.

Maskin käyttöä kannattaa harkita erityisesti, jos on rokottamaton aikuinen, henkilöllä on riski saada vaikea koronatauti rokotuksista riippumatta ja tietää altistuneensa koronavirukselle (esim. perheessä on todettu korona).

 

Uutislistaukseen

leena sorsa.jpg

Kylmäkosken kappalainen asetetaan virkaan 9.1.

4.1.2022 11.52

Kylmäkosken kappalainen Leena Sorsa asetetaan virkaansa sunnuntaina 9. tammikuuta 2022 kello 18 messussa Kylmäkosken kirkossa. Sorsan virkaan asettamisen toimittavat lääninrovasti Seppo Jarva ja kirkkoherra Ali Kulhia. Messu myös suoratoistetaan Akaan seurakunnan YouTube-tilillä.

Leena Sorsa on akaalainen pappi, joka on toiminut muun muassa seurakuntapappina, tutkijana ja pappisasessorina. Hän on koulutukseltaan teologian tohtori ja hallintotieteiden maisteri. Teologisesti Sorsalle arvokkainta on ”yksin uskosta, yksin armosta, yksin Jeesuksen Kristuksen tähden”.

Kylmäkosken kappeliseurakunnan kappalaisen tehtäviin kuuluu papintyötä sekä kappeliseurakunnan että koko seurakunnan alueella, jossa hänen erityisenä vastuunaan on Kylmäkosken alueen jumalanpalveluselämä ja sielunhoito. Tehtävässä korostuu Kylmäkosken kappeliseurakunnan kehittämisen ohella koko seurakunnan hallinto ja rippikoulutyö. Kappalainen on pappien ja kanttorien lähiesimiehenä seurakunnan ohjausryhmän jäsen.

Tulethan messuun paikan päälle vain terveenä ja maskia käyttäen.