Uutislistaukseen

Istutamme toivoa sinne,  missä ilmastonmuutos  kylvää hätää

Valo jakaantuu tasaisesti maailmaan kaksi kertaa vuodessa, syys- ja kevätpäiväntasauksina. Tasauksen tarkoitus on muistuttaa, että globaali hyvinvointi ei jakaudu tasaisesti edes silloin. Kampanjan tavoite on pyrkiä tasaamaan globaalia hyvinvointia keräämällä lahjoituksia heikoimmassa asemassa olevien hyvinvoinnin edistämiseksi. Lahjoittamalla voit auttaa! Tasaus.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Suomen lähetysseuran tasaus-banneri

Vuoden 2021 Tasaus jatkaa ympäristöteemalla. Ilmastonmuutoksen vaikutuksista kärsivät eniten kaikkein heikoimmassa asemassa olevat ihmiset. Kuivuus ja äärimmäiset sääolosuhteet vievät perheiltä mahdollisuuksia elinkeinoon, ravintoon ja puhtaaseen veteen. Samalla nämä ihmiset ovat vaikuttaneet ilmastonmuutoksen syntyyn kaikkein vähiten. Siksi on oikeudenmukaista, että pyrimme yhdessä tasaamaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia.

Paljon on vielä tehtävissä! Lähetysseura tukee yhteisöjä ilmastonmuutokseen sopeutumisessa ja sen hillitsemisessä. Autamme paikallisten kumppaneidemme kanssa erityisesti kaikkein köyhimpiä ympäri maailmaa.

1. Luomakunta
Aurinko, vesi ja maaperä tuottavat ruuan, jota tarvitsemme elääksemme. Luomakunta on Jumalan lahja meille. Olemme oppineet näkemään ympäristömme meille annettuna resurssina, jota hyödynnämme eri tavoin. Kristillisen uskon mukaan luomakunnalla on myös itseisarvo. Tämä arvo ei riipu siitä, mitä kaikkea hyötyä se voi ihmiselle tuottaa.

2. Lähimmäisenrakkaus
Ilmastonmuutoksen tuhoisat vaikutukset koettelevat eniten kaikkein heikoimpia ja köyhimpiä. Kristittyinä emme voi paeta vastuutamme toisista ihmisistä: Jeesus opetti seuraajiaan puolustamaan heikkoja, köyhiä ja sorrettuja.

3. Oikeudenmukaisuus
Maailma ei ole reilu: toisen hätä voi olla toisen bisnes. Nälän koettelemalla alueella voi myyntiin tuotu ruoka olla huomattavasti kalliimpaa kuin normaalisti. Tehtävämme on edistää oikeudenmukaisuuden toteutumista. Olemalla niiden ihmisten puolella, joita olemassa olevat järjestelmät syrjivät, kuljemme Jeesuksen jalanjäljissä.

Ilmastonmuutoksen vaikutukset näkyvät jo ympäri maailmaa. Sään ääri-ilmiöt vievät perheiltä mahdollisuuden elinkeinoon, ravintoon ja puhtaaseen veteen. Kaikkein heikoimmassa asemassa olevat kärsivät ilmastonmuutoksesta eniten, vaikka ovat vaikuttaneet siihen vähiten.

Suomen Lähetysseura tukee yhteisöjä ympäri maailman ilmastonmuutokseen sopeutumisessa. Yhdessä paikallisten kumppaniemme kanssa tuemme kestävää energiantuotantoa, kehitämme viljelymenetelmiä, istutamme puita ja koulutamme ihmisiä ympäristötietoisuudessa.

(Teksti pohjautuu Kati Kemppaisen blogikirjoitukseen: Kolme syytä 
miksi kristittyjen tulee toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi)

Lahjoita tasaukseen!Linkki avautuu uudessa välilehdessä

13.9.2021 15.23