Uutislistaukseen

Leena Sorsasta Kylmäkosken uusi kappalainen

Kylmäkosken kappelineuvosto valitsi yksimielisesti kokouksessaan 29.4.2021 Leena Sorsan uudeksi kappeliseurakunnan kappalaiseksi. Sorsan on tarkoitus aloittaa virassa 1.9.2021 alkaen.

leena_sorsa.jpg

Teologian tohtori ja hallintotieteiden maisteri Leena Sorsa on valittu Kylmäkosken uudeksi kappalaiseksi.

Leena Sorsa on 42-vuotias akaalainen pappi, joka toimii tällä hetkellä kirkkoherran viransijaisena Punkalaitumen seurakunnassa sekä Tampereen hiippakunnan pappisasessorina. Hän on aiemmin toiminut sekä seurakuntapappina että tutkijana ja on koulutukseltaan muun muassa teologian tohtori ja hallintotieteiden maisteri. Teologisesti Sorsalle arvokkainta on ”yksin uskosta, yksin armosta, yksin Jeesuksen Kristuksen tähden”. Tähän on seurakunnan helppo yhtyä. 

Kylmäkosken kappeliseurakunnan kappalaisen tehtäviin kuuluu papintyötä sekä kappeliseurakunnan että koko seurakunnan alueella, jossa hänen erityisenä vastuunaan on Kylmäkosken alueen jumalanpalveluselämä ja sielunhoito. Tehtävässä korostuu Kylmäkosken kappeliseurakunnan kehittämisen ohella koko seurakunnan hallinto ja rippikoulutyö. Kappalainen on pappien ja kanttorien lähiesimiehenä seurakunnan ohjausryhmän jäsen. 

Akaan seurakunta onnittelee valittua ja kiittää kaikki tehtävästä kiinnostuneita. Jumalan siunausta tehtävään valitulle Leenalle ja meille kaikille! 

Lisätietoja: 
vt. kappalainen Mika K T Pajunen
mika.pajunen@evl.fi
050 5744 116
Kylmäkosken kappeliseurakunta / Akaan seurakunta
 

29.4.2021 15.16