Koronan vaikutus seurakunnan toimintaan kesäkuussa

2.5.2022 09.25

Seurakunnan tilaisuuksiin osallistut vain terveenä.

Seurakunnan tilaisuuksissa maskin käyttö perustuu jokaisen, myös jokaisen työntekijän, omaan harkintaan. Edelleen turvavälien ja hyvän käsihygienian avulla on mahdollista ehkäistä koronan leviämistä.

THL:n suositusten mukaan jokainen voi oman harkintansa mukaan käyttää kasvomaskia suojatakseen toisia ja itseään esimerkiksi ruuhkaisissa liikennevälineissä ja julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähekkäin.

Maskin käyttöä kannattaa harkita erityisesti, jos on rokottamaton aikuinen, henkilöllä on riski saada vaikea koronatauti rokotuksista riippumatta ja tietää altistuneensa koronavirukselle (esim. perheessä on todettu korona).

 

Uutislistaukseen

toisenlainen lahja kuva lampaalla ja rauhankyyhkyllä

Huoli ilmastosta näkyy Toisenlaisen Lahjan tuloksessa

3.2.2021 15.30

Toisenlaisen Lahjan tulos vuonna 2020 oli 1,2 miljoonaa euroa. Eniten hankittiin Puuntaimet-lahjaa. Muita suosittuja lahjoja olivat Naisten Pankin Stipendi tytölle, Vuohi, Koulupuku ja 6 kanaa.

Ilmastonmuutoskeskustelu näkyy jälleen Toisenlaisen Lahjan tuloksessa. Puuntaimet olivat suosituin lahja jo kolmatta vuotta peräkkäin. Myös lasten ja erityisesti tyttöjen koulutukseen liittyvät lahjat menestyvät vuodesta toiseen.

”Varsinkin maailmanlaajuisen pandemian keskellä on tärkeää, että lapsilla on mahdollisuus käydä koulua ja jatkaa normaalia arkea. Tähän työhön tarkoitetut lahjat olivatkin suosittuja”, kertoo markkinointi- ja varainhankintavastaava Anne Vääränen.

Suurin osa Toisenlaisista Lahjoista hankitaan joululahjoiksi, mutta lahjoja on saatavilla ympäri vuoden. Ennen joulua lanseerattu uutuuslahja on ajankohtainen.

”Uutuuslahja Saippuat koko kylälle –lahja ponkaisi heti kärkikymmenikköön. Lahjan avulla voidaan rakentaa kehitysmaiden kyliin ja kouluihin käsienpesupisteitä ja jakaa saippuaa”, sanoo Vääränen.

Kestävän kehityksen tukeminen ja eettisyys ovat nykyään monelle tärkeitä asioita lahjan valinnassa. Aineeton Toisenlainen Lahja on aina eettinen ja ympäristöystävällinen valinta.  

Suomen suurin kansainvälisen avun järjestö Kirkon Ulkomaanapu toimittaa Toisenlaisen Lahjan kautta saadut lahjoitukset luotettavasti perille eniten apua tarvitseville. Lahjojen avulla ihmiset pystyvät itse parantamaan elinolojaan.

Kirkon Ulkomaanapu