Koronan vaikutus seurakunnan toimintaan kesäkuussa

2.5.2022 09.25

Seurakunnan tilaisuuksiin osallistut vain terveenä.

Seurakunnan tilaisuuksissa maskin käyttö perustuu jokaisen, myös jokaisen työntekijän, omaan harkintaan. Edelleen turvavälien ja hyvän käsihygienian avulla on mahdollista ehkäistä koronan leviämistä.

THL:n suositusten mukaan jokainen voi oman harkintansa mukaan käyttää kasvomaskia suojatakseen toisia ja itseään esimerkiksi ruuhkaisissa liikennevälineissä ja julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähekkäin.

Maskin käyttöä kannattaa harkita erityisesti, jos on rokottamaton aikuinen, henkilöllä on riski saada vaikea koronatauti rokotuksista riippumatta ja tietää altistuneensa koronavirukselle (esim. perheessä on todettu korona).

 

Uutislistaukseen

nainen puhuu mikrofoniin aurinkolasit päässä Kuva Wikimedia Commons

Vuoden 2020 John Vikström -liikuttajapalkinto myönnettiin Aira Samulinille

20.1.2021 10.03

Vuoden 2020 John Vikström -liikuttajapalkinto on myönnetty Aira Samulinille. Palkinto luovutettiin tiistaina 19.1. Yle TV1:n suorassa Puoli seitsemän -ohjelman lähetyksessä.

Palkinto on hopeinen Soihtu-pokaali, jonka Aira Samulinille luovuttivat Kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunnan puheenjohtaja, Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala sekä kirkon liikunta- ja urheilutyöstä vastaava Mikko Mäkelä.

”Tunnen vilpitöntä iloa saadessani tämän palkinnon. Olen iloisesti yllättynyt. Tanssi on saanut aikanaan paljon kritiikkiä, mutta nyt, kun se kirkon taholta huomioidaan, tuntuu erityisen hyvältä”, Aira Samulin iloitsee.

”Tanssissa liike ja musiikki yhdistyy. Meidät on luotu liikkumaan ja tanssi kuuluu luontaisesti kaikelle kansalle. Tanssi on parasta aivolääkettä, joka sopii kaikenikäisille, kokoisille, mielenterveysongelmaisille, muistisairaille, jokaiselle”, Samulin painottaa.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että Aira Samulin on koko elämänsä ajan edistänyt liikunnallista elämäntapaa, kehopositiivisuutta (jokainen ihminen on tanssiessaan kaunis) ja ajanut nuorten liikunnallisia mahdollisuuksia erityisesti tanssin keinoin. Hän on kehittänyt ikäihmisille sopivia tansseja, joita on käytetty seurakunnissa ympäri Suomen.

Aira Samulin on toiminut Liikkuva seurakunta -liikuntakummina ja vahvistanut omalla toiminnallaan kristillistä ihmiskäsitystä: meidät on luotu liikkumaan. Samulin on toiminut elämän ilon ja liikunnan lähettiläänä.

Kirkkohallitus on perustanut Kirkon John Vikström -liikuttajapalkinnon vuonna 2014. Palkinnon myöntämisen perusteina ovat eettisten arvojen edistäminen liikunnassa ja urheilussa, kirkon liikunta- ja urheiluyhteistyön edistäminen, inhimillisyyttä ja ihmisen arvoa edistävä, pitkäjänteinen työ tai uusi innovaatio liikunnassa sekä syrjäytymisen ehkäisy liikunnan ja urheilun keinoin.

Kirkkohallitus myöntää palkinnon Kirkon liikunta- ja urheiluneuvottelukunnan esityksestä. Palkinto voidaan myöntää henkilölle tai yhteisölle.

Kirkon viestintä