Uutislistaukseen

Kirkon #suomitoimii-video kertoo työn muutoksesta pandemia-aikana 

Suomen evankelis-luterilainen kirkko on mukana valtioneuvoston #suomitoimii-kampanjassa. Vappuaattona kirkko julkaisi videon, jossa eri työtehtävissä toimivat seurakuntien työntekijät kertovat työnsä muutoksesta poikkeusaikana. Videon voi katsoa muun muassa Youtubessa.

Suomi toimii videon työntekijöitä

"Seurakunnat toimivat, vaikka moni tila on fyysisesti kiinni. Tällä videolla kerrotaan, miten työ on muuttunut tänä erityisenä aikana. Seurakuntien työntekijät vievät myös poikkeusaikana jokapäiväisessä työssään eteenpäin sanomaa siitä, että toivo kantaa", sanoo videota koordinoinut Marjo Kiljunen Kirkon viestinnästä.

Videolla nähdään tervehdyksiä eri puolelta Suomea niin suomeksi, ruotsiksi kuin saameksi.

”Tervehdys sairaalapappilasta. Omaiset eivät saa matkustaa hautajaisiin, joten videoimme heille hautajaiset ja lähetämme heille videon. Toivo kantaa”, kertoo sairaalapastori Maija Haaparanta Mikkelistä.

"Moi, mä oon Niko täältä Kalliosta. Me ollaan nyt pidetty meidän iltapäiväkerholaisiin yhteyttä whatsappin ja videoitten välityksellä, ja toivottavasti päästään pian ihan livenä näkemään. Ja muistakaa: toivo kantaa, hobbet bär”, sanoo iltapäiväkerho-ohjaaja Niko Lusenius Helsingistä. 

”Vaikka diakoniatoimisto onkin nyt kiinni ja tehdään paljon etätöitä, niin meidät saa nyt kuitenkin hyvin kiinni puhelimitse. Eli nyt kannattaa soittaa diakoniatyöntekijälle. Toivo kantaa”, toteaa diakonissa Alex Anttila Raahesta.

Kirkko ihmisten tukena myös poikkeusoloissa

Kirkko tarjoaa apua, tukea ja turvaa myös koronaviruksen aikana, vaikka poikkeustilanne vaikuttaa väistämättä perinteisesti kohtaavaan ja kokoavaan toimintaan. Digitaaliset kanavat auttavat yhteydenpidossa. Seurakunnan työntekijät tavoittaa puhelimella, sähköpostilla tai sosiaalisen median kautta. 

Kirkko on vahvistanut diakonista toimintaansa, jotta etenkin haavoittuvimmassa asemassa olevien terveys ja hyvinvointi voidaan turvata. Nuorille, lapsille, perheille ja pariskunnille on tarjolla erilaisia palveluja. 

Koronavirus aiheuttaa monissa huolta ja ahdistusta, ja tarve keskustelulle on suuri. Kirkon Palvelevaan puhelimeen voi soittaa joka päivä klo 18-24. Keskusteluapua saa myös verkosta, jossa toimivat kirkon Palveleva chat ja Palveleva netti ympäri vuorokauden.

Hartausohjelmia on tarjolla verkossa. Monet seurakunnat lähettävät jumalanpalveluksia videona tai audiona. Myös Yle Areenasta voi seurata television ja radion hartausohjelmia ja jumalanpalveluksia, joiden määrää Yleisradio on poikkeusoloissa lisännyt.

Suomi toimii-videoLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkon viestintä

30.4.2020 10.08