Uutislistaukseen

Tiekirkkokesä 2020 perutaan poikkeusolojen takia

Tulevan kesän 2020 tiekirkkokausi kesäkuusta elokuuhun perutaan koronaepidemian vuoksi. Eli myöskään Kylmäkosken kirkko ei toimi tiekirkkona tulevana kesänä.

Kylmäkosken kirkon sisältä koristeellinen ikkuna

Kuva Kylmäkosken kirkon sisäikkunasta: Hele Ali-Löytty

Kylmäkosken kirkon tiekirkkokausi piti käynnistyä juhannuksen jälkeen. Kylmäkoksen kulttuurikirkko on toiminut tiekirkkona kuutena kesänä vapaaehtoisvoimin.

”Tiekirkot ovat madaltaneet ihmisten kynnystä tulla kirkkoihin, ja ne ovat tarjonneet levähdyspaikan rauhaa ja arkkitehtonisia elämyksiä etsiville ihmisille. Onkin erityisen harmillista, että joudumme perumaan tulevan kesän tiekirkkokauden epidemian takia”, Kirkkopalvelujen kehityspäällikkö Jari Kupiainen sanoo.

Epidemian kestoa ja sen vaikutusta ihmisten liikkumiseen ja kokoontumisen rajoituksiin on mahdoton arvioida.

”Haluamme toimia vastuullisesti, emmekä vaarantaa kävijöitä ja työntekijöitä tilanteessa, jossa koronaviruksen leviäminen on yhä mahdollista. Osa kirkoista pitää ovensa avoinna tutustumista ja hiljentymistä varten, joten kirkossa piipahtamista kaivatessaan kannattaa tarkistaa mahdollinen aukiolo seurakunnan omilta verkkosivuilta”, Kupiainen kertoo.

Tiekirkot ovat luterilaisia ja ortodoksisia kirkkoja, jotka tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden kuulla paikallisista perinteistä, historiasta, arkkitehtuurista ja taiteesta. Ne ovat olleet kesämatkailijoiden suosittuja tutustumiskohteita ja uusia kirkkoja on liittynyt tiekirkkotoimintaan vuosittain kasvava määrä. Viime kesänä vierailijoita palveli 269 kirkkoa ja niissä vieraili lähes 350 000 matkailijaa.

Kesän 2019 tiekirkkokauden suosituimmat kohteet olivat Turun tuomiokirkko, jossa vieraili lähes 60.000 kävijää sekä Kallion kirkko Helsingissä, Valamon luostari, Kerimäen kirkko ja Oulun tuomiokirkko. Tiekirkkotoimintaa organisoi Kirkkopalvelut.

Kirkon viestintä
 

22.4.2020 13.37