Uutislistaukseen

ILOA ILMASSA-yhteisvastuun perhepäivä 2.2. Toijalassa

Vuoden 2020 yhteisvastuu-keräyksellä tuetaan vanhemmuutta. Keräys käynnistyy 2.2.2020. Toijalan seurakuntatalossa helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina vietetään perhepäivää ILOA ILMASSA-teemalla.
yhteisvastuu 2020 sinä riität isä ja neljä lasta

ILOA ILMASSA-perhepäivä

(Toijalan seurakuntatalo, Sontulantie 1)

Sunnuntaina 2.2.2020 kello 10-14:

  • perhejumalanpalvelus Akaan kirkossa klo 10
  • keittoruoka alasalissa
  • kasvomaalausta
  • askartelupisteitä
  • kilpailuja
  • poniajelua pihalla

Ruokailusta ja poniajelusta vapaaehtoinen maksu yhteisvastuulle.

Hiljainen huone

Kirpputori 2. kerros, seurakuntasali. Varaa oma pöytä 3 e. Varaukset Eeria Niemi 0407091691.

Yhteisvastuu 2020 tukee vanhemmuutta

2.2.2020 alkava vuoden 2020 Yhteisvastuukeräys nostaa esiin vanhemmuuden haasteet sekä lasten ja nuorten vahvasti viestittämän tarpeen turvalliseen aikuiseen, jonka kanssa voi jutella asiasta kuin asiasta.

20 % keräysvaroista ohjataan vanhemmuutta tukevaan, vuonna 2021 käynnistyvään hankkeeseen. Siinä keskeisinä toimijoina ovat valtakunnalliset lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen erikoistuneet Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry. 

Hankkeella vahvistetaan vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta kynnyksettömällä tuella ja yhteisellä tekemisellä kotona, koulussa ja harrastustoiminnassa. Hankkeessa levitetään myös muita vanhemmuutta tukevia hyvä käytäntöjä. Erityisenä kohderyhmänä ovat alakouluikäisten lasten perheet.

20 % keräyksen tuotosta käytetään monipuoliseen avustustoimintaan paikallisseurakuntien kautta. Painotuksena on keräysvarojen käyttö teeman mukaisesti vanhemmuuden sekä lapsen ja vanhemman suhteen tukemiseen.

60 % keräystuotosta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimintoihin kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta.

Kotimaisen hankkeen yhtenä tavoitteena on luoda verkostomallista yhteistyötä vanhemmuuden tukemiseksi eri puolilla Suomea ja kaikenkokoisilla paikkakunnilla seurakunnan, kunnan ja järjestöjen kesken. Mukaan verkostoyhteistyöhön on kutsuttu laajasti nuoriso- ja kasvatustyön sekä lastensuojelun toimijoita.

2020 Yhteisvastuu juhlii 70 vuotta jatkunutta, vuonna 1950 alkanutta taivaltaan.

Lisätietoja: https://www.yhteisvastuu.fi

 

14.1.2020 09.46