Uutislistaukseen

Yhteisvastuu 2019 tukee lasten ja nuorten koulutusta

SUOMESSA vuoden 2019 yhteisvastuuvaroin tuetaan vähävaraisten lasten ja nuorten opiskelua esimerkiksi avustamalla maksullisten opiskeluvälineiden hankinnassa Kirkon diakoniarahaston kautta. Lisäksi diakoniarahaston avustuksilla tuetaan taloudellisesti eri syistä vaikeassa tilanteessa eläviä ihmisiä.

Keräysvaroja käytetään myös monipuoliseen avustustyöhön paikallisseurakuntien kautta. Vuoden 2019 Yhteisvastuukeräys alkaa sunnuntaina 3.2.2019. Klikkaa uutinen ja katso Akaan seurakunnan sunnuntain tapahtumat.

YV_Sydan_logo_RGB_jpg.jpg

Yhteisvastuun avaus sunnuntaina 3.2.

Su 3.2. Perhemessu klo 10 Akaan kirkossa. Karema, Salmesvuori, lastenohjaajat.

Loimu klo 15 Akaan srk-salissa. Raamattutunti Juha Heinonen. Vastausmusiikki Hulda Kulhia. Konsertti Mirkka Paajanen. Lauluntekijävieras Juha Salmesvuori. Kahviraha yhteisvastuulle.

Su 3.2. Messu klo 11 Viialan kirkossa. Kuparinen, Ali-Löytty, Viialan kirkkokuoro. Yhteisvastuu-koulutus kirkolla kaikille halukkaille. Tilaisuus alkaa messulla kirkossa, jonka jälkeen keittolounas ja keräysinfo srk-salissa. Ilmoita kyytitarpeesi p. 040 8395975 tai 040 7091691.

Su 3.2. Kynttilänpäivän sanajumalanpalvelus klo 10 Kylmäkosken kirkossa. Saastamoinen, Helenius, Karhu, kirkkokuoro. Kaikki vuoden rippikoululaiset ja isoset tulevat kirkkoon.

****

Köyhien lasten määrä Suomessa on kasvussa. Noin joka kymmenes lapsi elää pienituloisessa perheessä, mikä tarkoittaa noin 120 000 lasta.

Monien nuorten kohdalla unelmien ammatti on vaarassa jäädä haaveeksi, jos perheellä ei ole varaa maksaa opinnoista aiheutuvia kustannuksia, kuten tietokonetta, oppikirjoja tai ammatillisissa opinnoissa tarvittavia välineitä.

Maailman pahimmilla katastrofialueilla monet lapset ja nuoret ovat menettäneet lähes kaiken tutun ja turvallisen, kun he ovat joutuneet pakenemaan luonnonkatastrofeja ja konflikteja. Tulevaisuus näyttää toivottomalta ja oma merkitys maailmassa on usvan peitossa, kun koulunkäynti keskeytyy. Myös muuttuneet ilmasto-olosuhteet vaikeuttavat ruoantuotantoa, karjanhoitoa sekä lasten ja nuorten koulunkäyntiä, kun perheet joutuvat muuttamaan veden ja tuoreen laidunmaan perässä.

****

Ulkomailla yhteisvastuuvaroin autetaan katastrofien ja konfliktien aiheuttamissa hätätilanteissa pahiten kärsineitä ihmisiä, tänä vuonna erityisesti nuoria. Keräysvaroin tuetaan koulunsa keskeyttämään joutuneiden oppilaiden paluuta takaisin kouluun, jaetaan koulu- ja hygieniatarvikkeita sekä autetaan koulumaksuissa. Syrjäseuduille koulutetaan lisää päteviä opettajia ja rakennetaan turvallisia kouluja. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Lisätietoja: https://www.yhteisvastuu.fi/

28.1.2019 14.42