Koronan vaikutus seurakunnan toimintaan kesäkuussa

2.5.2022 09.25

Seurakunnan tilaisuuksiin osallistut vain terveenä.

Seurakunnan tilaisuuksissa maskin käyttö perustuu jokaisen, myös jokaisen työntekijän, omaan harkintaan. Edelleen turvavälien ja hyvän käsihygienian avulla on mahdollista ehkäistä koronan leviämistä.

THL:n suositusten mukaan jokainen voi oman harkintansa mukaan käyttää kasvomaskia suojatakseen toisia ja itseään esimerkiksi ruuhkaisissa liikennevälineissä ja julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähekkäin.

Maskin käyttöä kannattaa harkita erityisesti, jos on rokottamaton aikuinen, henkilöllä on riski saada vaikea koronatauti rokotuksista riippumatta ja tietää altistuneensa koronavirukselle (esim. perheessä on todettu korona).

 

Uutislistaukseen

Kirkkovuodessa on Tuomiosunnuntai 25.11.

15.11.2018 09.43

Kirkkovuoden viimeinen sunnuntai, tuomiosunnuntai, on tänä vuonna 25. marraskuuta. Kirkkovuosi alkaa aina ensimmäisestä adventtisunnuntaista ja päättyy tuomiosunnuntaihin, jota kutsutaan myös Kristuksen kuninkuuden sunnuntaiksi.

Messu klo 10 Akaan kirkossa. Salmiovirta ja Salmesvuori
Majataloilta klo 17 Viialan kirkossa
Iltakirkko klo 17 Kylmäkosken kirkossa. Saastamoinen, Ali-Löytty ja Ruskakuoro
 

 

Tuomiosunnuntai muistuttaa, että tämä maailma ei ole ikuinen. Maailman ajan päättyessä alkaa Kristuksen kuninkuuden aika ja koittaa viimeinen tuomio, jossa ihminen joutuu vastuuseen tekemisistään.

Tuomiosunnuntain evankeliumin (Matt. 25:31) mukaan tuomion kriteerinä pidetään sitä, miten ihminen on suhtautunut köyhiin, kodittomiin, sairaisiin ja muihin vähäosaisiin. Ihminen on vastuussa teoistaan ja tekemättä jättämisistään.

Kirkkovuoden pyhänä tuomiosunnuntai on uusi, vaikka aihe nouseekin Raamatusta. Tuomiosunnuntai-nimitystä on Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa käytetty vasta vuodesta 1958 lähtien. Suomessa tähän käytäntöön päädyttiin sen jälkeen, kun Ruotsissa vastaava termi, domsöndag, oli otettu käyttöön vuonna 1937. Aiemmin tuomiosunnuntaista puhuttiin 27. kolminaisuudenpäivän jälkeisenä sunnuntaina.

Kirkoissa tuomiosunnuntain liturginen väri on vihreä, ja alttarilla palaa kaksi kynttilää.

Kirkon viestintä
15.11.2018, 08:41