Uutislistaukseen

Ystävänpäiväkahveilla 14.2. pääset herkuttelemaan ja tapaamaan ihmisiä

Hyvää ystävänpäivää!

Tule herkullisille ystävänpäiväkahveille Akaan seurakuntasaliin 14.2. kello 14 alkaen tapaamaan ystäviä ja tukemaan samalla pienellä kahvimaksulla (5€) seurakuntamme kansainvälistä työtä.

Seurakuntamme kansainvälisen diakonian ja ystävyysseurakuntatyön työryhmä valmistelee seurakuntaretkeä Hampurin merimieskirkkoon lokakuulle 2024. Ystävänpäivän kahvihetkellä keräämme varoja seurakuntaretken toteutumiseen. Tule kuulemaan lisää myös retken suunnitelmista ja valmistelun vaiheista. Ilmoittautuminen retkelle alkanee maaliskuussa.

***

Suomeen ystävänpäivä rantautui vasta 1980-luvulla. Kansainvälisestä perinteestä poiketen Suomessa 14.2. muistetaan myös ystäviä, ei pelkästään rakastettuja. Muualla maailmassa Valentinen päivällä on vuosisatoja vanhat perinteet: jo antiikin Roomassa vietettiin helmikuun 15. päivän tienoilla Lupercalia-juhlaa. Päivä oli omistettu Juno-jumalattarelle, avioliiton ja äitiyden suojelijalle, ja roomalaisilla nuorilla oli tapana antaa tuolloin avioliittolupauksensa.
 
Valentinuksen päivän taustalla on useita pyhimystaruja, mutta useimmat legendat kertovat Rooman piispa Valentinuksesta, joka kärsi marttyyrikuoleman helmikuun 14. päivänä vuonna 269. Myöhemmin pyhästä Valentinuksesta tuli rakastavaisten ja kihlautuneiden suojelija sekä onnellisen avioliiton takaaja. Päivä omistettiin pyhälle Valentinukselle vuonna 350. Ystävänpäivänä vietetään myös Valentinin nimipäivää.

Lähde: Suomen kääntäjien ja tulkkien liittoLinkki avautuu uudessa välilehdessä

1.2.2024 09.41