Uutislistaukseen

Seitsemän kirkon lenkki pyöräillään 18.8. klo 8–16

neljä pyöräilijää tien sivussa pyöräilemässä

Kuva: Akaan Pyöräilijät

Rovastikunnallinen Seitsemän kirkon pyörälenkki pyöräillään sunnuntaina 18. elokuuta 2024 kello 8–16. Tapahtuman järjestää Akaan, Sääksmäen ja Urjalan seurakunnat, joiden alueilla kirkot sijaitsevat. Pyörälenkki ei ole kilpatapahtuma ja se sopii koko perheelle.

Osallistuja ostaa lähtökirkoltaan osallistumiskortin, jonka alaosaan hän kerää leimoja. Aikuisten osallistumismaksu on 15 euroa, alle 18-vuotiaat maksavat viisi euroa. Osallistumismaksulla tuetaan Suomen Lähetysseuran työkohteissa tehtävää seurakuntien nimikkolähetystyötä. Nimi- ja puhelintiedot jättäneiden osallistujien kesken arvotaan palkinto.

Toijalassa on mahdollisuus maksulliseen keittoruokailuun tänä vuonna Lounaspirtillä, os Mylllytie 3, keittoa ei siis ole myynnissä seurakuntatalossa. Toijalan leimauspiste on seurakuntatalon viraston eteisessä (Sontulantie 1). Viialan leimauspisteen yhteydessä pappilassa (Nordintie 5) on myynnissä suolaista ja makeaa lähetystyön hyväksi. Kylmäkosken kirkossa (Kylmäkoskentie 137) pyöräilijät saavat ilmaiseksi mehua, joka on maksuton kaikissa pisteissä.

Pyörälenkin osallistuja ilmoittautuu alkuun jollakin kirkoista käyden vähintään kahdella seitsemästä kirkosta. Pyörälenkin leimauspisteet ovat Akaan seurakunnassa Toijalassa viraston eteinen (kirkkoa vastapäätä), Viialassa kirkon viereinen vanha pappila ja Kylmäkoskella kirkko. Jos intoa ja kuntoa riittää, voi kiertää koko lenkin, jolloin matkaa tulee n. 90–100 km.

Kirkkokierroksensa jälkeen pyöräilijä jättää kirkkojen leimoilla varustetun osallistumiskortin viimeiselle kirkolle. Jos pyöräilijä kiertää kaikki kirkot, hän voi myös ilmoittaa haluaako niemensä näkyvän mediassa.

Rovastikunnallisen pyörälenkin järjestäjät eivät ole vakuuttanut osallistujia, huolehdithan omasta vakuutusturvastasi.

Jaana Viitakangas-Klemola


 

25.6.2024 10.30