Uutislistaukseen

Kauneimmat Joululaulut-äänestyksen voitti Taivas sylissäni-kappale

Yli 25 000 suomalaista äänesti kauneinta joululaulua, ja äänestyksen kärkeen kiilasi tänä vuonna ensimmäistä kertaa Taivas sylissäni-kappale.

kauneimmat joululaulut_Kuva Joanna Lindén-Montes.jpg

Kauneimpia joululauluja on Suomessa laulettu jo 50:n vuoden ajan. Kuva: Joanna Lindén-Montes

Kauneimpien Joululaulujen juhlavuosi sai monet suomalaiset äänestämään suosikkijoululauluaan. Ääniä annettiin viime jouluna ennätyksellisen paljon, 25 267 kappaletta eli yli 13 000 ääntä enemmän kuin edellisenä vuonna. Lähetysseuran suurin kampanja, Kauneimmat Joululaulut, toteutettiin viime jouluna 50. kerran.

Äänestyksen kärkikahinoihin ylsivät edellisvuosilta tutut kappaleet, mutta vuoden 2021 tasaisesta äänijakaumasta poiketen, viiden kärjen äänijakaumassa oli huomattavia eroja. Ykköseksi kiilasi viime vuoden kakkospaikalta Carola Häggkvistin säveltämä ja Pia Perkiön suomeksi sanoittama Taivas sylissäni.

Sijoitustaan paransi myös Vexi Salmen ja Kassu Halosen Sydämeeni joulun teen -kappale, joka nousi nyt kakkoseksi edellisen äänestyksen kolmossijalta. Kolmanneksi tällä kertaa tuli vanha tuttu, Sakari Topeliuksen ja Otto Kotilaisen Varpunen jouluaamuna, joka vielä vuonna 2021 vei voiton.

Kärkikolmikon tuntumaan neljänneksi nousi Topeliuksen sanoittama ja Karl Collanin säveltämä Sylvian joululaulu sekä viidenneksi Pekka Simojoen Tulkoon joulu. Kappaleet ylsivät myös edellisessä äänestyksessä viiden suosituimman joululaulun joukkoon, mutta nyt niiden sijoitukset olivat vaihtaneet paikkoja.

Kärkiviisikon jälkeen äänimäärät putosivat selkeästi, mutta kymmenen parhaan joukkoon sijoittuneet kappaleet ovat vuodesta toiseen pysytelleet pitkälti samoina. Äänestäjien sydämiin näyttää löytäneen tiensä Anna-Mari Kaskisen ja Jiri Kurosen Jouluna he kaikki ovat täällä. Kappale on vielä melko tuore, ja se onnistui säilyttämään äänestyksessä kymmenennen paikkansa edelliseltä vuodelta.

Suomen Lähetysseura

27.1.2023 10.23