Kylmäkosken kirkossa vietettiin Kuutamolla kirkossa -iltaa la 16.9. 2017. Väkeä osallistui eri tilaisuuksiin yhteensä 540 henkeä! Kappeliseurakunta kiittää! <3

 

Musiikiltaan erilaiset kirkonmenot jatkuvat Kylmäkoskella

Kylmäkosken kirkossa toimitetaan kirkonmenot joka sunnuntai vaihtoehtoisesti joko kello 10 tai kello 17. Pääsääntöisesti iltakirkoissa on erilaista musiikkia.  

Kirkossa on taidenäyttely avoinna tapahtumien yhteydessä lokakuun loppuun asti: Taiteilija Tiina Huhtinen-Siistonen on tuonut kirkkoon mehiläisaiheisia taideteoksiaan.  Tutustu Tiinan taiteeseen myös www.ths-taide.fi

Lapin laulujen iltakirkkoa vietetään su 24.9. klo 17. Jos et pääse ihailemaan ruskaa Lappiin, niin pääset ainakin laulamaan kaihoisia Lapin lauluja.

Syksyn toisena vierailevana saarnaajana on tuore akaalainen, TT Mika K. T. Pajunen, joka toimii Hiljaisuuden ystävien toiminnanjohtajana. Mika saarnaa su 8.10. klo 10.

Taizé-laulujen hiljaisuuden iltakirkko on su 22.10. klo 17. Tule hiljentymään tunnelmallisten laulujen äärelle.

Tangokirkkoa vietetään lokakuussa 29.10. klo 17. Säestämässä on paikallinen tanssiorkesteri Pisara.

Kolmas vieraileva saarnaaja on niinikään akaalainen TM Jaana Hellevaara, joka saarnaa pyhäinpäivänä la 4.11. klo 10. Samoissa kirkonmenoissa on myös taidekuvia, jotka taidehistorioitsija Minna Polus on valinnut.

 

Kiinnostaako mielenterveys?

Mielenterveys on osa ihmisen terveyttä. Mielenterveystaidot auttavat ihmistä toimimaan elinympäristössään ja kohtaamaan erilaisia elämäntilanteita sekä niiden asettamia vaatimuksia. Jokainen voi vaikuttaa omaan mielenterveyteensä vahvistamalla sitä.

Mielenterveysosaamisella tarkoitetaan arkisia ja yksinkertaisia keinoja, joiden avulla jokainen voi edistää omaa ja läheistensä mielenterveyttä. Näitä taitoja voi opiskella Mielenterveys elämäntaitona -koulutuksessa, josta käytetään myös nimeä Mielenterveyden ensiapu 1.

Mielenterveyden ongelmien tunnistaminen ja kriisitilanteessa auttaminen ovat kansalaistaitoja. Tiedon lisääntyminen vähentää mielenterveysongelmiin kohdistuvia ennakkoluuloja ja muokkaa asenteita myönteiseen suuntaan. Mielenterveyden ensiapu 2: Haavoittuva mieli, tunnista ja tue -koulutus tarjoaa tietoa mielenterveyden ongelmista ja antaa välineitä auttamiseen.

Koulutus on hallituksen kärkihanke, johon on valittu Suomen mielenterveysseura kouluttajaksi.

Kouluttajana Akaassa toimii TM Jaana Hellevaara, jolla on vuosien kokemus alalta. Hän on muun muassa opiskellut psykiatriaa ja toiminut rikosuhripäivystyksessä ja kriisikeskuksessa työnohjaajana.

Mielenterveyden ensiapu 1: la 23.9. klo 9-16 ja la 30.9. klo 9-16.

Mielenterveyden ensiapu 2: la 7.10. klo 9-16 ja la 14.10. klo 9-16.

Molemmat kurssit ovat Kylmäkosken seurakuntatalossa ja ne ovat täynnä. Voit kysyä Jaanalta lisäkursseista:  jaana.hellevaara@pp.inet.fi tai p. 0405407575.  Kurssin järjestävät Jaana Hellevaara ja Kylmäkosken kappeliseurakunta.

 

 

 Info

Syksyn jumalanpalvelukset Kylmäkosken kirkossa (ellei toisin mainittu)

 

SYYSKUU

su 24.9. klo 17 Lapin laulujen iltakirkko. Riina Saastamoinen, Pertti Vesterholm, Sirkka Näsi. Kirkkokahvit tarjoaa Kirkonkylän koulun tukiyhdistys.

 

LOKAKUU

su 1.10. mikkelinpäivän ja sadonkorjuun kiitoksen kirkko klo 10. Riina Saastamoinen, Marja Karhu, kirkkokahvit.

su 8.10. messu klo 10. Vierailevana saarnaajana Hiljaisuuden ystävien toiminnanjohtaja TT Mika K. T. Pajunen,  Riina Saastamoinen, Marja Karhu, kirkkokahvit.

su 15.10. klo 10 messu. Saarna Sirpa Piirto, liturgia Riina Saastamoinen, Ali-Löytty. Kirkkokahvit.

su 22.10. taizé-laulujen iltakirkko klo 17. Mari Pakkanen, Marja Karhu.

su 29.10. iltakirkko tangon sävelmin klo 17.  Tanssiorkesteri Pisara, Riina Saastamoinen, Marja Karhu.

 

MARRASKUU

pyhäinpäivänä la 4.11. klo 10 messu. Vierailevana saarnaajana TM  Jaana Hellevaara, liturgia Riina Saastamoinen. Luetaan viime pyhäinpäivän jälkeen Kylmäkoskelle siunattujen vainajien nimet.

su 5.11. klo 10 sanajumalanpalvelus Aseman seurakuntakodissa. Saastamoinen, Karhu. Kirkkokahvit.

su 12.11. klo 10 messu kirkossa.

su 19.11. klo 10 messu kirkossa.

su 26.11. klo 17 rakkaimpien rippikoululaulujen iltakirkko. Vieraileva saarnaaja TM Kaisa Karema, liturgia Riina Saastamoinen, Ali-Löytty ja nuorisokuoro. Kirkkokahvit.

JOULUKUU

su 3.12. klo 10 ensimmäisen adventin Hoosianna-kirkko. Saastamoinen, Karhu, kirkkokuoro.

su 10.12. klo 10 sanajumalanpalvelus Aseman seurakuntakodissa. Saastamoinen, Karhu. Huom! Illalla Kauneimmat joululaulut klo 18.

su 17.12. klo 10 messu. Saastamoinen, Karhu. Kirkkokahvit.

su 24.12. klo 12.30 Tarpia-kodin jouluhartaus ja klo 14 hartaus kirkossa. Klo 22 jouluyön messu.

Joulutauko. Kirkonmenot seuraavan kerran loppiaisena 6.1. kirkossa ja su 7.1. Aseman seurakuntakodissa.

Kylmäkosken kirkko