Tervetuloa Kuutamolla kirkossa -iltaan la 16.9.2017 klo 16-20.30!

Ilta alkaa lasten ohjelmalla, kun taikuri Laurila esiintyy klo 16. Esityksen  kesto on max 45 min. Luvassa on taikuutta ja huimia temppuja.

Klo 17.30 sopraano Emilia Vesalainen-Pellas ja pianisti-urkuri Esa Ylönen pitävät Syystunnelmia-konsertin. Luvassa on musiikkia tyyliin "jokaiselle jotakin".

Klo 18.30 esiintyy Hyvän mielen orkesteri.

Ilta päättyy kello 19.30 alkavaan lattarikirkkoon, jolloin latinorytmit valtaavat kirkon. Rytmikästä musiikkia Panamalta, Jamaikalta ja Karibialta.

Kaikki tilaisuudet (myös ruokailu) on ilmainen. Ruokailu on klo 16.30-18.30.

 

 

Musiikiltaan erilaiset kirkonmenot jatkuvat Kylmäkoskella

Kylmäkosken kirkossa toimitetaan kirkonmenot joka sunnuntai vaihtoehtoisesti joko kello 10 tai kello 17. Pääsääntöisesti iltakirkoissa on erilaista musiikkia.  

Su 20.8. klo 10 on luvassa merellisten laulujen kirkko.

Syyskuussa  su 3.9. klo 10 toimitetaan jo perinteiseksi muodostunut mesimessu, joka liittyy Akaan hunajaviikkoihin.  Vierailevana saarnaaja on silloin Urjalan kirkkoherra Timo Kumpunen. Mehiläistuottajiakin on paikalla myymässä satoaan kirkonmenojen jälkeen.

Oletko kuullut lattarikirkosta? Jos et, saavupa paikalle lauantaina 16.9. klo 19.30 (huom! poikkeuksellinen aika!) lattarikirkkoon. Silloin kirkkokuoron kanssa pääsee laulamaan iloisia rytmejä Karibialta, Jamaikalta ja Panamasta. Lattarikirkko päättää Kuutamolla kirkossa -illan, jolloin ohjelmaa on koko ilta sekä lapsille että aikuisille. Ilmainen sisäänpääsy konsertteihin ja vielä ruokailukin.

Lapin laulujen iltakirkkoa vietetään su 24.9. klo 17. Jos et pääse ihailemaan ruskaa Lappiin, niin pääset ainakin laulamaan kaihoisia Lapin lauluja.

Syksyn toisena vierailevana saarnaajana on tuore akaalainen, TT Mika K. T. Pajunen, joka toimii Hiljaisuuden ystävien toiminnanjohtajana. Mika saarnaa su 8.10. klo 10.

Taizé-laulujen hiljaisuuden iltakirkko on su 22.10. klo 17.

Tangokirkkoa vietetään myös lokakuussa 29.10. klo 17.

Kolmas vieraileva saarnaaja on niinikään akaalainen TM Jaana Hellevaara, joka saarnaa pyhäinpäivänä la 4.11. klo 10. Samoissa kirkonmenoissa on myös taidekuvia, jotka taidehistorioitsija Minna Polus on valinnut.

 

Kiinnostaako mielenterveys?

Mielenterveys on osa ihmisen terveyttä. Mielenterveystaidot auttavat ihmistä toimimaan elinympäristössään ja kohtaamaan erilaisia elämäntilanteita sekä niiden asettamia vaatimuksia. Jokainen voi vaikuttaa omaan mielenterveyteensä vahvistamalla sitä.

Mielenterveysosaamisella tarkoitetaan arkisia ja yksinkertaisia keinoja, joiden avulla jokainen voi edistää omaa ja läheistensä mielenterveyttä. Näitä taitoja voi opiskella Mielenterveys elämäntaitona -koulutuksessa, josta käytetään myös nimeä Mielenterveyden ensiapu 1.

Mielenterveyden ongelmien tunnistaminen ja kriisitilanteessa auttaminen ovat kansalaistaitoja. Tiedon lisääntyminen vähentää mielenterveysongelmiin kohdistuvia ennakkoluuloja ja muokkaa asenteita myönteiseen suuntaan. Mielenterveyden ensiapu 2: Haavoittuva mieli, tunnista ja tue -koulutus tarjoaa tietoa mielenterveyden ongelmista ja antaa välineitä auttamiseen.

Koulutus on hallituksen kärkihanke, johon on valittu Suomen mielenterveysseura kouluttajaksi.

Kouluttajana Akaassa toimii TM Jaana Hellevaara, jolla on vuosien kokemus alalta. Hän on muun muassa opiskellut psykiatriaa ja toiminut rikosuhripäivystyksessä ja kriisikeskuksessa työnohjaajana.

Mielenterveyden ensiapu 1: la 23.9. klo 9-16 ja la 30.9. klo 9-16.

Mielenterveyden ensiapu 2: la 7.10. klo 9-16 ja la 14.10. klo 9-16.

Molemmat kurssit ovat Kylmäkosken seurakuntatalossa. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset ovat sitovia. Ilmoittaudu Jaanalle jaana.hellevaara@pp.inet.fi tai p. 0405407575. Hinta 30 euroa, joka sisältää kirjallisuuden. Kurssin järjestävät Jaana Hellevaara ja Kylmäkosken kappeliseurakunta.

 

 

 Info

Loppukesän ja syksyn jumalanpalvelukset Kylmäkosken kirkossa (ellei toisin mainittu)

 

ELOKUU

 

su 13.8. klo 10 konfirmaatiomessu (Toukola 4), Sirpa Piirto, Riina Saastamoinen, Hele Ali-Löytty ja Marja Karhu

su 20.8. klo 10 merellisten laulujen kirkko, Riina Saastamoinen ja Marja Karhu, kirkkokahvit

su 27.8. klo 17 metsäkirkko Arinamajalla Mellolassa, Kukka Salmiovirta ja Heikki Ali-Löytty, kirkkokahvit

 

SYYSKUU

su 3.9. klo 10 mesimessu. Vierailevana saarnaajana Urjalan kirkkoherra Timo Kumpunen, liturgia Riina Saastamoinen, Marja Karhu, kirkkokahvit. Hunajasatoa esillä.

su 10.9. klo 10 lähimmäisen sunnuntain messu. Kukka Salmiovirta, Marja Karhu, kirkkokahvit.

la 16.9. klo 19.30 lattarikirkko eli latinorytmit Panamalta, Karibialta, Jamaikalta jne. valtaavat kirkon!

Su 17.9. ei kirkonmenoja!

su 24.9. klo 17 Lapin laulujen iltakirkko. Riina Saastamoinen, Pertti Vesterholm, Sirkka Näsi. Kirkkokahvit.

 

LOKAKUU

su 1.10. mikkelinpäivän kirkko klo 10. Tero Kuparinen, Marja Karhu, kirkkokahvit.

su 8.10. messu klo 10. Vierailevana saarnaajana Hiljaisuuden ystävien toiminnanjohtaja TT Mika K. T. Pajunen,  Riina Saastamoinen, Marja Karhu, kirkkokahvit.

su 15.10. klo 10 messu. 

su 22.10. taizé-laulujen iltakirkko klo 17. Mari Pakkanen, Marja Karhu.

su 29.10. iltakirkko klo 17.  Riina Saastamoinen, Marja Karhu.

 

 

 

Lisää uutisia »

RSS

Kylmäkosken kirkko
Taikuri Juha Laurila esiintyy kello 16 Kuutamolla kirkossa -illassa.