Uutislistaukseen

Kirkkovaltuusto päätti myydä Kumpulan leirikeskuksen 150.000 eurolla

Akaan seurakunnan kirkkovaltuusto päätti tiistai-iltana 13.2. kokouksessaan, että Kumpulan leirikeskus myydään kiinteistöstä ainoan tarjouksen jättäneelle Esa Wuorenpäälle 150.000 euron kauppahinnalla. Päätös syntyi äänin 17-8. Päätös oli kirkkoneuvoston esityksen mukainen.

Akaan seurakunnan kiinteistöstrategiassa on linjattu, että Kumpulan leirikeskuksesta luovutaan. Kirkkovaltuuston kokouksessa käytiin myynnistä vilkasta keskustelua, mutta linjausta ei vastustettu. Osa valtuutetuista olisi jatkanut leirikeskuksen myyntiä alkuperäisellä pyyntihinnalla 249.000 euroa tai tarjouskilpailulla; 150 000 euron tarjousta pidettiin pienenä.

Jotkut valtuutetuista pitivät leirikeskuksen myyntiajankohtaa syksyn ja talven aikana huonona; kevään ja kesän lähestyessä kiinnostuneita arveltiin tulevan enemmän. 

Puheenvuoroja kuultiin myös tarjouksen hyväksymisen puolesta. Kiinteistöstä luopumisesta on puhuttu jo pitkään, ja nyt haluttiin päätöksiä. Kiinteistöstä juoksee koko ajan ylläpitokuluja eikä uusia tarjouksia uskottu enää tulevan, jos myyntiä jatkettaisiin. Tontti on sinänsä kauniilla paikalla, mutta vesistön laatu on sinilevän takia heikko. Nykyisellään leirikeskus soveltuu vain kesäkäyttöön, ja omat riskinsä ostajalle saattaa tuoda se, että kiinteistö sijaitsee kaavassa maa- ja metsätalousalueella. Myös sitä pelättiin, että jos myyntiä jatkettaisiin, pysyisikö nykyisen tarjouksen tekijä enää mukana. 

Myös kiinteistöstrategian muista velvoitteista muistutettiin: Akaan seurakunnalla on kiinteistöissään paljon korjausvelkaa, ja jatkossa on tehtävä muutenkin päätöksiä siitä, mitä säilytetään ja korjataan, ja mistä luovutaan.

Kumpulan leirikeskuksen ostava Esa Wuorenpää on tamperelainen lakimies. Hän on kertonut paikallislehti Akaan Seudussa kiinnostuneensa Kumpulasta, koska paikka on kaunis, rauhallinen ja kunnallistekniikan piirissä. Suunnitelmat liittyvät ensisijaisesti vanhuksiin, mutta mahdollisesti myös nuoriin. Kauppa sisältää kaksi erillistä kiinteistöä, Kumpula 20-427-3-15 ja Kumpula 2, 20-427-4-13. 

2024-02-14 13:59:07.0