Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Uutislistaukseen

akaan seurakunnan vaakuna

Jumalanpalveluksiin ja kirkollisiin toimituksiin vapaasti, väkimäärää rajoitettu

21.1.2022 15.22

Aluehallintoviraston määräämät kokoontumiskiellot 22.1.-4.2.2022 eivät koske uskonnollisten yhdyskuntien järjestämiä jumalanpalveluksia ja muita vastaavia toimituksia, jotka järjestetään julkista uskonnonharjoittamista varten yhteisön omissa tai niitä vastaavissa tiloissa. Jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten (kuten kaste, vihkiminen, hautaus) lisäksi rippikouluja voidaan pitää suojamääräyksiä noudattaen. 

 

RAJOITUS: tiloihin saa kuitenkin ottaa vain viidenneksen niiden maksimiväkimäärästä. Akaan kirkkoon saa tulla 160 henkilöä, Viialan kirkkoon 88, Akaan siunauskappeliin 20 ja Kylmäkosken kirkkoon 60. Huoneistokohtainen väkirajoitus koskee kaikkia tilaisuuksia, myös hautajaisia. Nuo väkimäärät eivät yleensä ylity normaaliaikoinakaan. Näihin ei edellytetä koronapassia, eikä sillä näköjään ole käyttöä nyt seurakunnan tilaisuuksissa.

Tilaisuuksien esiintyjiä jne ei lasketa lukumääriin mukaan, AVI:n ohje: Kun yleisö on erillään artisteista, urheilijoista tai muista toimijoista, yleisön henkilömäärään lasketaan mukaan kaikki tapahtuman asiakkaina olevat henkilöt lapset mukaan lukien.

Yleisöksi ei lasketa:

  • Yleisöstä erillään olevia urheilijoita, artisteja tai toimitsijoita eikä
  • sellaisia toimijoita, jotka ovat yleisön kanssa samoissa tiloissa tai muuten suorassa kontaktissa yleisöön, esimerkiksi myyntipisteiden henkilökunta ja järjestyksenvalvojat.

KASVOMASKI: vahva suositus kaikkiin seurakunnan tilaisuuksiin, samoin tarjoamme käsidesi/pesumahdollisuuden.

Vuonna 2003 tai myöhemmin syntyneille voidaan järjestää toimintaa.

Sunnuntaisin lähetämme internetissä ainakin yhden jumalanpalveluksen www.akaanseurakunta.fi

Kiitos, kun ymmärrätte tilanteen. Rukoilkaamme epidemian laantumista.

Ali Kulhia
kirkkoherra