Messu

su 28.11. kello 10.00 - 11.30
Akaan kirkko

Uskonpuhdistuksen kirkoissa päivän päätekstinä on keskiajan perinteen mukaisesti kertomus Jeesuksen ratsastuksesta Jerusalemiin. Jeesus ei tullut Jerusalemiin maallisten valtiaiden tavoin, vaan nöyränä, aasilla ratsastaen. Näin hän liittyi Sakarjan kirjan profetiaan rauhan kuninkaan tulemisesta. Tähän viittaa myös päivän nimitys nöyrtymisen adventti (adventus humiliationis).

Kirkkovuoden ensimmäinen sunnuntai julistaa, että Jumala ei ole kaukana meistä. Hän lähestyy kansaansa antaakseen sille pelastuksen uuden ajan. Hoosiannaa laulaen tervehdimme Jeesusta Kuninkaanamme ja iloitsemme siitä, että hän on tullut ja vapauttanut meidät yhteyteen Jumalan ja toistemme kanssa.

Päivän evankeliumit liittävät adventin ja joulun palmusunnuntaihin ja pääsiäisen tapahtumiin. Näin kirkkovuoden pääsiäiskeskeisyys tulee esille alusta lähtien. Joulu saa merkityksensä vain yhteydessä Kristuksen kärsimykseen, kuolemaan ja ylösnousemukseen.

Pyhäpäivä: 1. adventtisunnuntai, Pyhäpäivän aihe: Kuninkaasi tulee nöyränä, Akaan kirkko, Liturgi: Kuparinen Tero, Saarnaaja: Sorsa Leena, Kanttori: Ali-Löytty Heikki, Avustajat: Isoskoulutusleiri, Musiikkiryhmä: Akaan Nuorisokuoro, Kolehti: Pakolaisten auttamiseen. Kirkon Ulkomaanapu, PL 210, 00131 Helsinki, viitenumeroluettelo.


Järjestäjä

Akaan seurakunta