Messu

su 14.3. kello 11.00 - 12.00
Viialan kirkko

Suoratoistojumalanpalvelus Viialan kirkosta. Messun jälkeen voit tulla ehtoolliselle. Tule heti suoratoiston päätyttyä. Työntekijät ovat paikalla sinua varten puoli tuntia suoratoiston päättymisen jälkeen. Sisälle kirkkoon voi tulla muutama ihminen kerrallaan.

Vanhan antifonitekstin alkusanasta (Jes. 66:10) saatu nimitys laetare (= iloitkaa) ilmaisee, että tämä sunnuntai on eräänlainen levähdyspaikka, virvoittava keidas paastonajan erämaavaelluksella.

Tätä pyhää on sanottu puolipaastosunnuntaiksi, sillä se sijaitsee keskellä paastonaikaa. Toinen nimitys on leipäsunnuntai, koska päivän tekstit puhuvat viidentuhannen ruokkimisesta ja ihmisten tarvitsemasta hengellisestä ravinnosta. Jeesus itse on elämän leipä. Hän jakaa lahjojaan meille ja opettaa meitä jakamaan omastamme tarvitseville. Sisällöltään tämä sunnuntai sivuaa kiirastorstain aihepiiriä.

Pyhäpäivä: 4. paastonajan sunnuntai (Laetare), Pyhäpäivän aihe: Elämän leipä, Viialan kirkko, Liturgi: Alasentie Jaana, Kanttori: Ali-Löytty Heikki, Liturginen diakoni: Perkiö Marjo ja Avustaja: Myllylä Jani