Loimussa Rakkauden kipinä roihahtaa kun perehdytään Raamatun ajankohtaisiin aiheisiin ja kuunnellaan hyvää musiikkia. Tilaisuus alkaa puolen tunnin raamattutunnilla, jonka jälkeen on gospel -artistin esiintyminen. Lopuksi yleisö saa tilata illan lauluntekijältä laulun antamalla kolme avainsanaa. Laulu esitetään seuraavassa Loimussa, joka pidetään Akaan kirkossa aina kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Pääsiäisenä Loimu voi ajoittua toiselle päivälle.

Jukka Norvanto ja Jarkko Maukonen Loimussa

Marraskuun Loimuun 7.11. klo 15 tulee puhujaksi Jukka Norvanto. Hän on Suomen tunnetuimpia Raamatun opettajia, joka on kirjoittanut kommentaarit jokaisesta Raamatun 66:sta kirjasta. Norvannon radio-ohjelmaa Raamattu kannesta kanteen on radioitu vuodesta 1997 alkaen. Siinä koko Raamattu käydään jae jakeelta läpi. Radiopastorin suosiosta kertoo se, että ohjelma alkoi tämän vuoden heinäkuussa jo viidennen kerran alusta. Sitä kuuntelee 100 000 – 150 000 eri ihmistä viikossa. Loimussa Norvanto pitää noin 30 minuutin Raamattutunnin aiheesta Mooses Jeesuksen ennakkokuvana.

 

Jarkko Maukonen on laulaja-lauluntekijä, joka on kirjoittanut omaa musiikkiaan jo 1980-luvun loppupuolelta lähtien. Maukosen lauluissa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla nuotiolaulujen huolettomuus, kristityn aikuisen pohdinnat ja ajattomat pop rock -sävyt. Lauluntekijänä Maukonen ankkuroituukin vahvasti mutta omaleimaisesti suomigospelin pitkään perinteeseen. Vaikutteita kuuluu niin popista, rockista, funkista folkista kuin virsistäkin. Jarkko on tehnyt Loimuun päivän biisin yleisön lokakuussa antamien sanojen ja Raamatun paikkojen pohjalta. Sen ensiesitys kuullaan hänen konserttinsa yhteydessä.

Seuraavaan Loimuun biisinteko tarvikkeet annetaan paikkakunnan omalle gospelartistille Mia Joelle. Loimun aikana on kulmasalissa pyhäkoulu klo 15.00 – 16.45. Tilaisuuden jälkeen on kahvitarjoilu. Vapaa pääsy.