Loimussa Rakkauden kipinä roihahtaa kun perehdytään Raamatun ajankohtaisiin aiheisiin ja kuunnellaan hyvää musiikkia. Tilaisuus alkaa puolen tunnin raamattutunnilla, jonka jälkeen on gospel -artistin esiintyminen. Lopuksi yleisö saa tilata illan lauluntekijältä laulun antamalla kolme avainsanaa. Laulu esitetään seuraavassa Loimussa, joka pidetään Akaan kirkossa aina kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Pääsiäisenä Loimu voi ajoittua toiselle päivälle.

Yhden Joukon yhtyeen yleinen seurakuntakonsertti 3.4. Loimussa

Sunnuntaina 3.4. Loimu Akaan kirkossa kello 15. Raamattutunti kärsimyksestä Tero Kuparinen. Konsertti Jouko Mäki-Lohiluoma, Päivän biisi Niko Ruunila.

Entinen seiväshyppääjä, Transitmies Jouko Mäki-Lohiluoma hyödyntää urheilu-uraltaan perimäänsä koordinaatiokykyä Yhden Joukon Yhtyeessään. Hän soittaa yksin samanaikaisesti rumpuja (bassorumpu, virveli, ”hi-hat”, aksenttipelti), bassoa, kitaraa, huuliharppua – ja laulaa. Taustanauhoja tai rumpukoneita ei käytetä, vaan homma hoituu polkimilla ja vivuilla, sekä erikoiskitaralla, jossa on myös yksi bassokieli.

Mäki-Lohiluoma aloitti uransa 70-luvun lopulla seurakunnan nuortenilloissa. Tähän mennessä keikkoja on kertynyt noin 4500 - kirkoissa ja kapakoissa, kouluilla, toreilla, festivaaleilla, tanssilavoilla, ihmisten olohuoneissa... Omia pitkäsoittolevyjä Jouko on julkaissut kahdeksan, TV:ssä häntä on nähty viihdeohjelmissa, nuortenohjelmissa, omissa henkilökuvaohjelmissaan, sekä Pikkukakkosessa Herra Heinämäen Lato-orkesterin rumpalina, voimamies Horsmana. Äskettäin (keväällä 2021) hän selvisi finaaliin asti TV:n Talent Finland -ohjelmassa.

Jouko on tunnettu erinomaisena sanoittajana. Tekstit nojaavat suomalaisen runon perinteeseen huolellisine riimeineen ja kielikuvineen, ja ovat yhtä aikaa vitsikkäitä ja liikuttavia. Lauluja on kaiken ikäisille, ja lopullinen biisilista syntyy artistin päässä sitten, kun nähdään keitä salissa istuu. Useimmiten kuitenkin lauletaan ainakin Hammasraudoista ja Transitmiehestä. Ja lasten yllättävän nopeasta varttumisesta. Varsinaista uskonnollista julistusta esitys ei sisällä, mutta kirkon portinpielessä notkuillaan koko ajan, ja konsertin jälkeen kuulijan päähän jää soimaan sukupolvesta toiseen kestävä hitti, PJ Hannikaisen ja Immi Hellenin Suojelusenkeli.

Joukon esiintyminen on luontevaa ja sisältää aika paljon lauluihin liittyvää tarinointia. Yhden Joukon Yhtyeen pelkistetty soitto svengaa oikeasti, ja jäsenten välinen yhteissoitto on ehkä tarkinta mitä on kuultu ikinä. Eikä tämä bändi hajoa – ainakaan mihinkään pieneen riitaan.

Pyhäkoulu pidetään kulmasalissa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

hattupäinen mies kitara kädessä ja muita itsetehtyjä soittimia vartalon ympärillä esiintymässä
Yhden Joukon Yhtyeessään Jouko Mäki-Lohiluoma esiintyy Loimussa 3.4. Kuva:Timo Happonen