Loimussa Rakkauden kipinä roihahtaa kun perehdytään Raamatun ajankohtaisiin aiheisiin ja kuunnellaan hyvää musiikkia. Tilaisuus alkaa puolen tunnin raamattutunnilla, jonka jälkeen on kahvit ja gospel -artistin esiintyminen. Lopuksi yleisö saa tilata illan lauluntekijältä laulun antamalla kolme avainsanaa. Laulu esitetään seuraavassa Loimussa, joka pidetään Toijalan seurakuntakeskuksessa aina kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Pääsiäisenä Loimu voi ajoittua toiselle päivälle.

Loimu Toijalan seurakuntakeskuksessa 3.3. klo 15 - 17

klo 15.00  Raamattutunti, Jumalan rakkauden uhritie, Ensio Partanen

klo 15.30 Vastausmusiikki Juha Salmesvuori

klo 15.40  Kahvit, vapaaehtoinen kahviraha Etiopian lähettiperheelle Kirsi ja Risto Leikola

klo 15.10 Konsertti Mika Nuorva

klo 15.50  Lauluntekijävieras Mirja Lassila

klo 16.00 Loimun päätös, tarvittaessa henkilökohtaista esirukouspalvelua.

Loimuun on vapaa pääsy. Pyhäkoulu kulmasalissa klo 15 - 15.30 ja kahvitarjoilu yläsalissa klo 15.35. Tervetuloa!

Mika Nuorva Loimussa                                                                               

Valokuva Antti Rintala

Arkiromantikko ja lauluntekijä Mika Nuorva (1972) on kotoisin Jyväskylästä, ja asuu nykyään Laukaassa. Musiikki vaikutti miehen elämään lapsuudesta asti. Musikaalisista isoveljistä varsinkin Tepon bänditouhut tekivät pikkuveljeen suuren vaikutuksen. Tepon huoneesta kantautuva kantrifolk, itse väsätyt kurkkupurkkirummut, Rinnakkaisohjelman Rockradio ja omat äänityskokeilut kelanauhurilla saivat kelvata, kunnes Mika sai omat rummut 9-vuotiaana, ja opiskelikin soittoa muutaman vuoden. Tämä ja peruskoulun musiikkiluokka jäivätkin ainoiksi varsinaisiksi musiikinopinnoiksi. 12-vuotiaana tuli sisäinen käsky lainata veljeltä kitaraa ja kirjoittaa ensimmäinen laulu. Rippikoulu ja seurakuntanuoruus veivät Mikan kuin itsestään mukaan gospelkuvioihin. Rummut olivat vaihtuneet kitaraan ja uusia lauluja syntyi jatkuvasti. 

1990–luvun alussa Mika opiskeli nuorisotyönohjaajaksi, perusti perheen, ja jatkoi musiikin tekemistä ja keikkailua ystävänsä Pekka Kososen kanssa. Keikkapaikkoja olivat lähinnä seurakunnat, joihin tosin kaikkiin ei ollut asiaa reippaan maanläheisen körttigospelin kanssa.  Kososen kanssa perustettu, Virossakin keikkaillut Soihtuorkesteri teki sittemmin viisi pitkäsoittolevyä. 

Sooloura lähti liikkeelle vuonna 2002, kun hämeenlinnalainen indie-levy-yhtiö Humble House Records julkaisi Mikan ensimmäiseltä soololevyltä singlen Yötä myöten. Kappale sai runsaasti radiosoittoa Ylen kanavilla, kuten seuraavakin single Yksinäinen ilta. Levyllä oli tuottajana mm. Aki Sirkesalon, Simo Silmun ja Vesa-Matti Loirin levyjä tuottanut Hannu Pikkarainen.

Seuraavan soololevynsä, Suunnitelma been (2005), Mika äänitti ja tuotti itse, kuten myös viimeisimmän soololevynsä, Paratiisin siirtomaat (2008). Suunnitelma beeltä kaikkiaan viisi kappaletta ylsi radiosoittoon, joista mm. Kuutamolla Radio Suomen listan ykköseksi. Viimeisimmän levyn myötä Mika pysytteli saman listan soitetuimpien joukossa kahdeksan kuukautta peräkkäin, ja kappaleet soivat radioissa edelleen. Vahva rakkausballadi Vierivät vuodet on paitsi radion onnitteluohjelmien, myös monen hääpäivään valmistautuvan puolison suosikki.

Levyn tuottaminen itse on ollut Nuorvalle luonteva työtapa. Lähtökohtana on aina teksti, sen sisältö, tarina ja tunnelma, jota tuotannon on osattava tukea. Vaikuttajia kysyttäessä Mika mainitsee mielellään Junnun, Juicen, Hectorin, ja Edu Kettusen, vaikka kuuntelee myös paljon jazzia ja klassista.

Oman, folkpohjaisen poprockin lisäksi Nuorva on tehnyt myös virsiä, joita on julkaistu mm. Siionin virsikirjan uusissa laitoksissa (2005 ja 2017) sekä Armon lapset veisatkaa -virsikokoelmassa (2006). Mika on myös tuottanut ja osin sovittanut ystävänsä Jaakko Löytyn kaksi levyä, Murhehuone (2005) ja Maailman kaikissa kylissä (2006).  Yhteistyö Löytyn kanssa on jatkunut viime vuosina myös kahden yhteisen levyn ja keikkojen myötä. Tällä hetkellä työn alla on seuraavan soololevyn kappaleiden kirjoittaminen.

Musiikilta, valokuvaajaopinnoilta ja nuorisotyöltä jäävää vapaa-aikaa luontoihmiseksi tunnustautuva Mika viettää mieluiten kalastaen ja valokuvaten Norjassa Jäämerellä, ellei sitten ole mökillään Ähtärissä. Myös rintamamiestalon remontointi perinteitä kunnioittaen kuuluu Nuorvan harrastuksiin.

 


 

 

 

Syksyn 2018 Loimut

2.9.2018 klo 14 Kiitollisuus Antero Kallio. Vastausmusiikki Mia Joki. Konsertti Jaana Pöllänen. Lauluntekijävieras Markus Mantere.

7.10. klo 14 Usko ja epäusko. Raamattutunti Sauli Turja. Vastausmusiikki Markus Mantere. Konsertti Make Perttilä.

4.11. klo 14 Kahden valtakunnan kansalaisena. Raamattutunti Kauko Keränen. Konsertti Pekka Laukkarinen.

 

Kevään 2018 Loimut

 

4.2. Klo 14 Kristus kirkkauden säteily. Raamattutunti Juhani Kolehmainen. Vastausmusiikki Juha Salmesvuori.

Konsertti Eve ja Ossi. Lauluntekijävieras Tarmo Ahonen. Ilan isäntänä Tero Kuparinen. Vapaaehtoinen kahviraha menee yhteisvastuukeräykseen.

 

4.3. klo 14 Jeesus pahan vallan voittaja, Raamattutunti Ensio Partanen. Vastausmusiikki Tarmo Ahonen.

Konsertti Olli Helenius. Lauluntekijävieras Joni Hietala. Isäntänä Tero Kuparinen.

 

2.4. klo 14 Ylösnousseen kohtaaminen. Raamattutunti Ilkka Mattila. Vastausmusiikki Joni Hietala.

Yhteislaulukonsertti Sinun kanssasi pääsiäismessusta Tero Kuparinen. Lauluntekijävieras Jussi Seppänen.

 

6.5. klo 14 Sydämen puhetta Jumalan kanssa. Raamattutunti Harri MJ Joki. Vastausmusiikki Jussi Seppänen. Konsertti Samuli Saarinen. Lauluntekijävieras Mia Joki.