Loimussa Rakkauden kipinä roihahtaa kun perehdytään Raamatun ajankohtaisiin aiheisiin ja kuunnellaan hyvää musiikkia. Tilaisuus alkaa puolen tunnin raamattutunnilla, jonka jälkeen on kahvit ja gospel -artistin esiintyminen. Lopuksi yleisö saa tilata illan lauluntekijältä laulun antamalla kolme avainsanaa. Laulu esitetään seuraavassa Loimussa, joka pidetään Toijalan seurakuntakeskuksessa aina kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina. Pääsiäisenä Loimu voi ajoittua toiselle päivälle.

Loimu Toijalan seurakuntakeskuksen yläsalissa 2.9. klo 14.00 - 16.00

klo 14.00  Raamattutunti, Kiitollisuus, Antero Kallio

klo 14.30 Mia Joki vastausmusiikki päivän teksteihin

klo 14.40  Kahvit, vapaaehtoinen kahviraha.

klo 15.00 Konsertti Jaana Pöllänen

klo 15.45  Kuunnellaan seuraavan Loimun Raamatun tekstit ja yleisö antaa sanoja, joista Markus Mantere tekee seuraavaan Loimuun vastausmusiikin.

klo 16.00 Loimun päätös, tarvittaessa henkilökohtaista esirukouspalvelua.

Luonnonlapsi Jaana Loimussa

Luovan musiikin ja Raamatun tutkimisen kohtauspaikka Loimu aloittaa syyskautensa 2.9. klo 14 Akaan seurakuntakeskuksen yläsalissa (Sontulantie 1). Raamattutunnin kiitollisuudesta pitää Antero Kallio. Vastausmusiikin tilaisuuteen on säveltänyt ja sanoittanut Akaan oma gospelartisti Mia Joki. Seuraavan laulun vihjesanat annetaan Akaan omalle pianistille ja lauluntekijälle Markus Mantereelle, joka tekee vastausmusiikin lokakuun Loimuun. Kahvitarjoilun jälkeen konsertin pitää Jaana Pöllänen yhdessä puolisonsa Ville Uusitalon kanssa, joka säestää häntä pianolla ja kitaralla. Syksyisessä iltapäivässä kuullaan herkän vahvoja tuokiokuvia ihmisenä olemisesta elämän polulla, Jumalan kämmenellä.

Monet muistavat laulaja Jaana Pölläsen Tangomarkkinoiden prinsessana vuodelta 2000. Tämä laaja-alainen laulaja on kuitenkin saanut tehdä musiikkia tyylilajien monessa kirjossa: Laulelma, chanson, viihdemusiikki ja erilaiset estradiviihteen projektit ovat työllistäneet laulajatarta miltei kaksikymmentä vuotta. Viimeiset vuodet hän on kuitenkin tehnyt pelkästään hengellisiä esiintymisiä yhteiskristillisesti. Ensi vuonna tulee kuluneeksi 25 vuotta päätoimisena laulajana.  Karismaattinen Pöllänen on omimmillaan ihmisten parissa ja tarinankertojana, ammentaen omasta elämästä, mutta tulkiten toisten tekemiä lauluja.

Vahva tulkitsija ja luonnonlapsimaisen aito esiintyjä antaa itsensä laulun tunnelman tulkiksi ja rohkaisee ihmisiä luottamaan Taivaalliseen Isään.  Kristitystä kodista elämän eväänsä saanut laulaja kertoo hengellisen musiikin kulkeneen matkassa koko elämän ajan. Eletyn elämän myötä kuitenkin laulut ovat saaneet syvempää näkökulmaa ja kutsumus on kasvanut evankelistaksi. Illassa kuullaan raikas versio tutusta virrestä Hyvyyden voima sekä viehättävä Luojan kaunein ajatus ja voimallisena Kahden maan kansalainen. Dramaattisena soi myös suomalainen ensimmäinen hengellinen tango Jeesus tuntee, jonka legendaarinen Lasse Heikkilä teki tangoprinsessalle jo viisitoista vuotta sitten. Otteita on myös luvassa pariskunnan myöhemmin tänä vuonna ilmestyvältä viidenneltä äänitteeltä.

- Kun Jaana laulaa, niin jokainen laulu on kuin pieni musikaali, luonnehtii Pekka Simojoki, Pölläsen omintakeista tapaa esiintyä.

Tilaisuudessa on lapsille pyhäkoulu ja sisäänpääsy on ilmainen.

Karusellin valokuva: Jari Hakola

 

Syksyn 2018 Loimut

2.9.2018 klo 14 Kiitollisuus Antero Kallio. Vastausmusiikki Mia Joki. Konsertti Jaana Pöllänen. Lauluntekijävieras Markus Mantere.

7.10. klo 14 Usko ja epäusko. Raamattutunti Sauli Turja. Vastausmusiikki Markus Mantere. Konsertti Make Perttilä.

4.11. klo 14 Kahden valtakunnan kansalaisena. Raamattutunti Kauko Keränen. Konsertti Pekka Laukkarinen.

 

Kevään 2018 Loimut

 

4.2. Klo 14 Kristus kirkkauden säteily. Raamattutunti Juhani Kolehmainen. Vastausmusiikki Juha Salmesvuori.

Konsertti Eve ja Ossi. Lauluntekijävieras Tarmo Ahonen. Ilan isäntänä Tero Kuparinen. Vapaaehtoinen kahviraha menee yhteisvastuukeräykseen.

 

4.3. klo 14 Jeesus pahan vallan voittaja, Raamattutunti Ensio Partanen. Vastausmusiikki Tarmo Ahonen.

Konsertti Olli Helenius. Lauluntekijävieras Joni Hietala. Isäntänä Tero Kuparinen.

 

2.4. klo 14 Ylösnousseen kohtaaminen. Raamattutunti Ilkka Mattila. Vastausmusiikki Joni Hietala.

Yhteislaulukonsertti Sinun kanssasi pääsiäismessusta Tero Kuparinen. Lauluntekijävieras Jussi Seppänen.

 

6.5. klo 14 Sydämen puhetta Jumalan kanssa. Raamattutunti Harri MJ Joki. Vastausmusiikki Jussi Seppänen. Konsertti Samuli Saarinen. Lauluntekijävieras Mia Joki.