Aikuistyöryhmän kokous 11.9. klo 18.00, taloustoimiston kokoustila, Läsnä: Tommi Ahvenjärvi puh. johtaja, Marketta Lindqvist, Seija Kaukonen, Antero Kallio, Anneli Kallio, Tero Kuparinen sihteeri, poissa Erkki Karema, Merja Pukarinen, Maarit Heinonen, Kahvittelun jälkeen Tero Kuparinen piti alkuhartauden.

Viialassa torille suunnitellut lauluhetket eivät toteutuneet sen sijaan uusi lauluilta pidettiin Lallinmäessä 21.8. Tilaisuus järjestettiin talvisotaan lähteneiden patsaan luona Heikki Ali-Löytyn johdolla. Patsaan ympärille kokoontui noin 18 henkilöä ja kuulijoita oli myös asuntojen parvekkeilla. Lauluiltoja toivottiin lisää jatkossa. Toijalan torilla järjestettiin 2.8. tapahtuma jossa oli mukana Tsernobylin lapset ja kansanlähetys. Suomen Raamattuopiston kirkkopyhää vietetään 29.9 ja vierailevaksi puhujaksi tulee Kai Lappalainen. Messun jälkeen on sadonkorjuulounas lähetystyön hyväksi. Siinä yhteydessä Lappalainen kertoo lähetystyöstä. Hän on mukana myös iltatilaisuudessa. Raamattuluentoja pyritään pitämään kerran kuussa. Seuraavia henkilöitä on pyydetty: Kukka Salmiovirta, Rauli Helenius, Lasse Jussila.

Kevään naisten brunssi on alkanut uutena toimintamuotona. Se kokosi ensimmäisellä kerralla 58 henkeä ja toimintaa jatketaan syksyllä yläsalissa. Syksyn brunssi on 12.10. Keskusteltiin Pekka Heikkilän ja Anna-Liisa Heikkilän tarjoamasta, ”Löydä lahjasi” koulutuspäivästä. Heillä on koulutuspaketti jonka kautta he ohjaavat seurakuntalaisia löytämään tehtävänsä ja paikkansa seurakunnassa. Koulutuspäivä alkaisi lauantaina noin klo 9.30 kahvilla, päättyisi 21.30. Sen aikana pyrittäisiin myös laittamaan lahjoja käytäntöön. Päädyttiin tutkimaan asiaa ja tekemään mahdollinen koemarkkinointi vaikkapa 25 euron osallistumismaksulla. Jos ilmoittautuneita tulee 20 - 30 niin silloin tilaisuus voitaisiin järjestää. Ajankohdaksi suunniteltiin huhtikuuta.

Kumpulassa miesten keskiviikko kokoontumiset jatkuvat lokakuun loppuun, Markku Hernesniemi ja Ilkka Holma vastuuhenkilöinä. Kävijöitä 10-20. Syksyllä alkoi kerran kuussa valon illat. Lokakuussa on tulossa Jorma Rämö. Hengen uudistuksesta Matti Mäkinen tulee 6.11. Tampereelta. Toijalan seurakuntasalissa toteutetaan kaikille avoin professori Tapio Puolimatkan luento Seksuaalivallankumous: miten estämme perheen ja kulttuurin romahduksen 24.11.

Turkka Aaltonen tulee valon iltaan 14.12. Finnvalossa. Ensi vuoden miesten päivät pidetään Akaan seurakuntasalissa 7.3. jolloin puhujaksi tulee Matti Leisola.

Loimu jatkaa vireää toimintaansa. Tero Kuparinen suorittaa Kirjo 2 johtajuus- koulutusta, jona kehityshankkeena on Loimun kehittäminen TV -formaatiksi.

Seuraavan kokouksen ajankohdaksi sovittiin 27.11. klo 18 Roosan kammarissa.

Päätettiin kokous Herran siunaukseen klo 19.50.

Aikuistyön työryhmä

Tommi Ahvenjärvi puh. joht.

Erkki Karema
Marketta Lindqvist

Merja Pukarinen

Seija Kaukonen

Maarit Heinonen

Antero Kallio

Anneli Kallio

Tero Kuparinen, Aikuistyön ja lähetystyön pastori 

Muistio 29.11.2017

Muistio 21.3.2018

Muistio 22.8.2018

Muistio 26.11.2018

Muistio 17.4.2019

Muistio 11.9.2019

Aikuistyöryhmänkokous 9.5.2017 Roosan kammarissa

Läsnä: Maarit Heinonen, Tommi Ahvenjärvi puh. joht. Kristiina Lepola, Seija Kaukonen, Anneli Kallio, Antero Kallio, Tero Kuparinen sihteeri

Poissa: Sauli Kinnunen, Joni Hietala, Sari Nurmio -Varjonen, Merja Pukarinen, Harri Joki

Tommi Ahvenjärvi valittiin puheenjohtajaksi. Aikuistyönpappi Tero Kuparinen piti hartauksen ja toimi sihteerinä.

Kevään 2017 toteutuminen

Majatalo: Illat menivät suunnitellusti ja väkeä kävi runsaasti. Musiikkitarjonta oli tasokasta. Ainoastaan yksi peruuntuminen tuli. Ida Elina perui keikkansa mutta tilalle saatiin Eve ja Ossi. Ida Elina on kuitenkin tulossa majataloon ensi syksynä.

Uutena kokeiluna pidettiin pääsiäisenä Majatalomessu omin voimin. Saarnan piti Juha Heinonen. Väkeä oli toista sataa eniten koko kevään majataloilloista, joka osoittaa että aina ei tarvita suuria vetonauloja. Majataloilloilla on vakiintunut kuulijakunta, joka tulee kerta toisensa jälkeen iltoihin. . Huomioitavaa oli se että vaikka iltoja oli kaiken kaikkiaan viisi yhdessäkään ei kävijämäärä laskenut alle kahdeksankymmenen Iltojen markkinoinnissa on käytetty uutena keinona Facebook - mainontaa ja pidetty yllä hyvin tehtyä julistemainontaa, sekä puffien lähettämistä lehdille. Väkeä onkin tullut myös naapurikunnista ja kauempaakin jopa Tammelasta asti.

Miestoiminta: Miestenpäivät pidettiin Toukolassa 25.3. Tilaisuuden puhujana oli Keijo Rainerma ja aiheena puhdistava usko. Miehiä oli paikalla 31 henkeä. Yhteiskristilliset Finnvalo illat ovat jatkuneet kerran kuussa Jokiniemen Pekalla. Niihin osallistuu 20 – 30 henkeä. Perjantaisin rukoushetkissä on noin 10 henkeä. Viialassa kotona kokoontuvat Raamattupiirit keräävät noin 10- 15 henkeä kaksi kertaa kuussa.

Naistoiminta: Naistenpäiville tuli vieraaksi Riitta Lemmetyinen. Ne pidettiin Toijalan seurakuntakeskuksessa maaliskuu 12 päivä. Tilaisuus kokosi 42 henkeä. Sekä miesten että naisten päivillä käytettiin emännän palveluja, joka nosti kustannuksia.

Hämeen Kansanlähetyksen seurakuntapäivillä oli noin 30 henkeä.

Vankilalähetysilta pidettiin 15.2. 30 hengen voimin.

Tällä kertaa ei järjestetty yli viikonlopun ylittävää Raamattutuntisarjaa vaan keskitettiin Raamattu tunnit sunnuntaille. Tilaisuus kokosikin hieman enemmän väkeä, tosin olihan kyseessä perinteinen Vapputapahtuma. Puhujana oli Ilkka Rytilahti ja kuulijoita paikalla 36 henkeä. Musiikista vastasi Heikki Ali-Löytyn kuoro ja kanteletta soitti Saara Lintunen.

Tuleva toiminta

Kesähartaudet alkaa 21.6 – 9.8. Viialassa ja Toijalassa. Vuorot on jaettu vapaehtoisten ja työntekijöiden kanssa.

Pihaseurat 5.7. Antero Kalliolla Kylväjän lähetti Tuula Sysimies ja Hilkka Hares Etiopian entisiä. lähettejä.

Juhannusjuhlat Kumpulassa 23.6. Tilaisuuteen etsitään vielä keittiöhenkilökuntaa

Viestiveljien konsertti 23.8.

Vanhainkodin pihaseurat 11.7.

Kirkon pihaseurat 16.7.

Perinteiseen tapaan Kansanlähetyksen Tsernobilin lapset vierailevat elokuussa Kumpulassa.

Syksy 2017

24.9. Juho Sankamo SRO:n messu ja iltaseurat

Retki syventymispäiville Johanneksen kirkkoon elokuun viimeinen lauantai 26.8.

12.8. Seija Leppänen psykoterapeutti Toukolassa Naisten päivillä

Miestyö: Kesällä Kumpulassa saunaillat keskiviikkoisin. Kerran kuussa vieras puhuja. Perjantaisin Finvalon aamurukoushetket. Jarmo Sormunen Keski-Suomesta 9.9. Kumpulassa.

Majatalon syyskausi 2017

Syyskuu 17.9. Jari Kemppainen, Samuli Luomaranta ja Kotiinpalaajat

15.10. Jukka Leppilampi ja Annukka Häkämies

19.11. Ida Elina, puhujavieras vielä avoin

Uudet ehdotukset

Toimikunnan uutena ehdotuksena. Aloitetaan Raamattutuntisarja Lähteellä kuukauden ensimmäinen sunnuntai syyskuun alusta alkaen klo 17.00 Toijalan seurakuntakeskuksen yläsalissa. Aikuistyön pappi vastaa ensimmäisen kauden opetuksesta.

Keskusteltiin kynttiläillallisen järjestämisestä. Paikaksi ehdotettiin Viialan työväentaloa.  Päätettiin silti antaa Kristiina Lepolalle tehtäväksi selvittää työväen talon varaustilannetta ja kustannuksia.Todennäköisesti tilaisuus järjestetään kuitenkin seurakunnan omissa tiloissa niiden tyhjäkäynnin vuoksi. Pitäjiksi kutsutaan Minna ja Jussi Pyysaloon joille on jo kolme vuotta sitten maksettu kynttiläillallisen pitämisestä, jonka he joutuivat perumaan.Tilaisuus aiotaan järjestään vuoden 2017 loka - marraskuussa. Toteuttamistavaksi ehdotettiin pitopalvelua ja edullista illallislippua.

Seuraavaksi aikuistyöryhmänkokous ajaksi sovittiin 5.9. klo 18.00 Toijalan seurakuntakeskuksen alasalissa

Kokous päättyi klo 20.15 Herran siunaukseen.