Surun ja sairauden kohdatessa

Yksin surun keskellä?

Surun ja sairauden kohdatessa on tärkeää voida puhua tunteistaan ja ajatuksistaan. Vaikka vastauksia ei aina ole, jo kysyminen ja asioiden ääneen sanominen usein helpottaa oloa. Seurakunnan työntekijät ovat sinua varten, kun tarvitset kuuntelijaa. Ota rohkeasti yhteyttä.

Sururyhmät

Läheisen kuolema on aina syvä ja voimakas kokemus. Suru on menetyksen luonnollinen seuraus, jota ei pidä pelätä. Surun läpikäymiseen tarvitaan paljon aikaa ja usein myös toisia ihmisiä. Sururyhmä tarjoaa paikan, jossa on lupa surra, näyttää suruaan, olla hiljaa, keskustella ja kysyä vaikeitakin kysymyksiä lämpimässä, turvallisessa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä.  Vertaisryhmässä etsitään ja löydetään valon pilkahduksia surusi keskelle.

Lasten sururyhmään on jatkuva ilmoittautuminen. Ryhmä aloitetaan, kun on riittävästi osallistujia, kuitenkin aikaisintaan syksyllä 2020. Lasten sururyhmään ilmoittaudutaan jättämällä yhteydenottopyyntö diakoni Marjo Perkiölle, marjo.perkio@evl.fi

Syksyn 2020 sururyhmä

Aikuisten sururyhmä alkaa keskiviikkona 2.9. klo 18 Akaan seurakuntatalon alasalissa, Sontulantie 1. Tapaamme myös ke 16.9., ke 30.9., ke 7.10., ke 14.10. ja ke 28.10.  Ryhmää ohjaavat pastori Sirpa Piirto ja diakoniatyöntekijä Eeria Suontausta. Kunkin kokoontumiskerran kesto on 1½-2tuntia. 

Ilmoittautuminen Eeria Suontaustalle 28.7.-19.8. ti tai ke klo 9-11, p. 040 709 1691