Diakoniatyöntekijät auttavat arjen haasteissa

Painavatko mieltäsi rahahuolet, ihmissuhteet, yksinäisyys, riippuvuudet, työttömyys, työelämä, asunnottomuus tai muut elämään ja elämiseen liittyvät haasteet? Varaa aika ja tule juttelemaan sinulle sopivaan ajankohtaan.

 

Talousapu ja neuvonta rahahuolissa

Seurakunnan diakoniatyö voi avustaa akuutissa hätätilanteessa. Talousongelmissa on hyvä ensin ottaa yhteyttä Kelaan (perustoimeentulotuki) ja sosiaalitoimistoon (harkinnanvarainen toimeentulotuki). Diakoniatyö voi auttaa akuutin rahatilanteen yli. Neuvonta ym. tuki voi kestää pitkäänkin. Diakonia auttaa, vaikka et olisi kirkon jäsen. Diakoniatyöntekijöillä on vaitiolovelvollisuus, joten keskustelut ovat luottamuksellisia. 

Koronavirusepidemian aikana avustuspyynnöt käsitellään puhelimessa ja/tai sähköisesti verkossa. Avustuskassit ym. apu noudetaan sovittuna aikana diakoniatoimiston ovelta. Apu toimitetaan kotiovelle mikäli avunsaaja kuluu riskiryhmään ikänsä tai terveydentilansa vuoksi tai on karanteenissa kodissaan. Voit pyytää apua soittamalla diakoniatyöntekijälle ma-pe klo 9-12.

Ruoka-apu: Diakoniatoimistosta jaetaan EU-ruokaa ja ilmaisruokaa.

Työttömyys ja työelämä

Pitkäaikaisten työvoimapoliittisten päätöksien viipyessä sekä karenssitilanteissa diakoniatoimistosta saa harkinnanvaraisesti apua laskuihin. Diakonia on järjestänyt yhdessä TE-keskuksen paikallisten työntekijöiden kanssa työkokeiluja ja harjoittelujaksoja.

Kylmäkoskella järjestetään työttömien ruokailu. Työttömien ruokailuja järjestetään myös yhteistyössä Akaan kaupungin kanssa joka päivä Päivätoimintayksiköissä Toijalassa ja Viialassa sekä Työttömien yhdistyksen tiloissa Hämeentiellä kerran viikossa. PERUTTU toistaiseksi.

Asuminen ja asunnottomuus

Asumis- ja asunnottomuusongelmissa on ensisijaisesti itse käännyttävä asuntoja välittävien yritysten ja yksityisten henkilöiden puoleen, mutta joissakin vaikeissa asunnottomuustilanteissa diakonia on auttanut etsimään uutta asuntoa ja antanut lahjoitustavaraa uuden asunnon varustamiseen.