Surun ja sairauden kohdatessa

Yksin surun keskellä?

Surun ja sairauden kohdatessa on tärkeää voida puhua tunteistaan ja ajatuksistaan. Vaikka vastauksia ei aina ole, jo kysyminen ja asioiden ääneen sanominen usein helpottaa oloa. Seurakunnan työntekijät ovat sinua varten, kun tarvitset kuuntelijaa. Ota rohkeasti yhteyttä.

Sururyhmät

Läheisen kuolema on aina syvä ja voimakas kokemus. Suru on menetyksen luonnollinen seuraus, jota ei pidä pelätä. Surun läpikäymiseen tarvitaan paljon aikaa ja usein myös toisia ihmisiä. Sururyhmä tarjoaa paikan, jossa on lupa surra, näyttää suruaan, olla hiljaa, keskustella ja kysyä vaikeitakin kysymyksiä lämpimässä, turvallisessa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä.  Vertaisryhmässä etsitään ja löydetään valon pilkahduksia surusi keskelle.

  

 

Lapsiperheiden suruviikonloppu             

pe 13.9. kello 18.00 - su 15.9. kello 16.00

Toukolan leirikeskus,

Toukolantie 98, 37910 Akaa

 

Tämä leirimuotoinen sururyhmä on suunnattu leskeksi jääneen vanhemman ja hänen lastensa tueksi surussa. Vanhemman kuolema on lapsen elämän merkittävimpiä menetyksiä. Suru haastaa vanhemmuuden ja sekoittaa arjen. Lasten tapa käydä surua läpi vaihtelee ikäkausien mukaan. Leirillä työskennellään aikuis- ja lapsiryhmässä sekä kaikki yhdessä. Etsimme yhdessä eväitä surumatkalle kohti uudenlaista turvallista arkea.

 

Suruviikonloppu on tarkoitettu leskiperheille, sitten kun toisen vanhemman kuolemasta on kulunut jo jonkin aikaa ja arki on palannut perheeseen. Leirillä muistellaan kuollutta läheistä ja käsitellään menetykseen liittyviä tunteita vertaisryhmässä erilaisin toiminnallisin menetelmin. Leirillä on aikaa myös ulkoiluun, rentoutumiseen ja saunomiseen.

 

Leiriä edeltää ennakkotapaaminen ohjaajan kanssa.

 

Leirimaksu: 13v.-aikuinen á35€, lapsi 5-12v. á15€.

 

Ohjaajina Marjo Perkiö ja Tarmo Repo

Lisätietoja ja leirille ilmoittautuminen 5.9.2019 mennessä.

 

Diakoni Marjo Perkiö   marjo.perkio@evl.fi    p.040 839 5975