Surun ja sairauden kohdatessa

Yksin surun keskellä?

Surun ja sairauden kohdatessa on tärkeää voida puhua tunteistaan ja ajatuksistaan. Vaikka vastauksia ei aina ole, jo kysyminen ja asioiden ääneen sanominen usein helpottaa oloa. Seurakunnan työntekijät ovat sinua varten, kun tarvitset kuuntelijaa. Ota rohkeasti yhteyttä.

Sururyhmät

Läheisen kuolema on aina syvä ja voimakas kokemus. Suru on menetyksen luonnollinen seuraus, jota ei pidä pelätä. Surun läpikäymiseen tarvitaan paljon aikaa ja usein myös toisia ihmisiä. Sururyhmä tarjoaa paikan, jossa on lupa surra, näyttää suruaan, olla hiljaa, keskustella ja kysyä vaikeitakin kysymyksiä lämpimässä, turvallisessa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä.  Vertaisryhmässä etsitään ja löydetään valon pilkahduksia surusi keskelle.

  

 

Lapsiperheiden suruviikonloppu             

13.9. -15.9.2019  Toukolan leirikeskuskuksessa     

ON PERUTTU!! 

 

Seuraava lapsiperheille suunnattu suruleiripäivä voidaan järjestää keväällä 2020, kun perheitä on ilmoittautunut riittävä määrä. 

 

Leiripäivä on suunnattu leskeksi jääneen vanhemman ja hänen lastensa tueksi surussa.

 

Vanhemman kuolema on lapsen elämän merkittävimpiä menetyksiä. Suru haastaa vanhemmuuden ja sekoittaa arjen. Lasten tapa käydä surua läpi vaihtelee ikäkausien mukaan. Etsimme yhdessä eväitä surumatkalle kohti uudenlaista turvallista arkea.

 

On hyvä, että vanhemman kuolemasta on kulunut noin 6 kuukautta ja arki on palannut perheeseen. Leirillä muistellaan kuollutta läheistä ja käsitellään menetykseen liittyviä tunteita vertaisryhmässä erilaisin toiminnallisin menetelmin. 

 

Leiriä edeltää ennakkotapaaminen ohjaajan kanssa.

 

Leiripäiviin ilmoittaudutaan ympäri vuoden. Ilmoittautumislomakkeen voi tilata

 

marjo.perkio@evl.fi 

 

tai keneltä tahansa diakoniatyöntekijältä.