Surun ja sairauden kohdatessa

Yksin surun keskellä?

Surun ja sairauden kohdatessa on tärkeää voida puhua tunteistaan ja ajatuksistaan. Vaikka vastauksia ei aina ole, jo kysyminen ja asioiden ääneen sanominen usein helpottaa oloa. Seurakunnan työntekijät ovat sinua varten, kun tarvitset kuuntelijaa. Ota rohkeasti yhteyttä.

Sururyhmät

Läheisen kuolema on aina syvä ja voimakas kokemus. Suru on menetyksen luonnollinen seuraus, jota ei pidä pelätä. Surun läpikäymiseen tarvitaan paljon aikaa ja usein myös toisia ihmisiä. Sururyhmä tarjoaa paikan, jossa on lupa surra, näyttää suruaan, olla hiljaa, keskustella ja kysyä vaikeitakin kysymyksiä lämpimässä, turvallisessa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä.  Vertaisryhmässä etsitään ja löydetään valon pilkahduksia surusi keskelle.

Lasten sururyhmään on jatkuva ilmoittautuminen. Ryhmä aloitetaan, kun on riittävästi osallistujia, kuitenkin aikaisintaan syksyllä 2020. Lasten sururyhmään ilmoittaudutaan jättämällä yhteydenottopyyntö diakoni Marjo Perkiölle, marjo.perkio@evl.fi

Kevään 2020 sururyhmä

Muutos: Seurakunnan ryhmätoiminta on toistaiseksi tauolla. Sururyhmä alkaa ilmoitetusta 16.4. poiketen, kun ryhmätoiminta palautuu entiselleen. Ilmoittautuneihin ollaan yhteydessä uuden ajankohdan ilmoittamiseksi. Kunkin kokoontumiskerran kesto on 1½-2tuntia. Ryhmää ohjaavat pastori Jari Turunen ja diakoniatyöntekijä Eeria Suontausta.

Sururyhmään voi edelleen ilmoittautua diakoniatyöntekijälle p. 040 709 1691