Akaan kirkko

Kulttuurihistoriallisesti arvokas Akaan puukirkko rakennettiin vuosina 1816-1817. Länsitornillisen ristikirkon on suunnitellut kuuluisa Carlo Bassi.

1880-luvulla kirkkoa muuutettiin nykyiseen muotoonsa, ja vasta tällöin kirkko sai ensimmäiset urkunsa ja nykyisen alttaritaulun, joka on Juho Forssellin maalaama.
Taulussa on kuvattuna Jeesus kirkastusvuorella seuranaan Mooses ja Elia. Taulun alareunassa ovat Jeesuksen opetuslapsijoukon ydinjoukko, Jaakob, Pietari ja Johannes, joka sai kokea pienen hetken toisesta maailmasta.

Kaksi kirkkosalin vanhaa kynttiläkruunua on peräisin edellisestä kirkosta, yksi 1800-luvulta ja kaksi kuparista jugend-tyylistä on hankittu kirkkoon 1900-luvun alkupuolella.
Kirkkosali sai vuonna 1935 taiteilija Kalle Carlstedtin suunnitteleman ja toteuttaman kuvituksen. Kuorin lasimaalaukset on hankittu 1937 Vuorion lasitusliikkeestä Helsingistä. Toinen niistä kuvaa Jairuksen tyttären herättämistä, toinen Hyvää Paimenta.
Kolmannet, Kangasalan Urkutehtaan rakentamat 27-äänikertaiset urut, vihittiin käyttöön adventtisunnuntaina 1982.

Kirkko on päivisin muutaman tunnin auki kesä-elokuun ajan. Ryhmille myös muulloin sopimuksen mukaan.Sontulantie 2, Toijala


Suntio Markku Laaksonen, puh. 040 7257412

Virtuaalikuvaa Akaan kirkon alttaritaulusta ja kirkosalista 


 

 

Akaan kirkko